Vrijwilligers

Help mee als vrijwilliger

Wil je een verschil maken voor mensen met kanker en heb je wat vrije tijd over? Draag je steentje bij als vrijwilliger. Dat kan als steun en luisterend oor, door te helpen op events, door ervaringen te delen … Voor sommige taken rekenen we op een wekelijks engagement, voor andere doen we enkele uurtjes per jaar een beroep op jou. Voor ons is ieder engagement even waardevol. Ontdek de mogelijkheden en stel je kandidaat.

Je maakt het verschil

In 2020 kregen in ons land 68.782 mensen kanker. Iedereen krijgt ooit te maken met de ziekte. Of je het nu zelf hebt of iemand die je dierbaar is. Door je in te zetten als vrijwilliger, beteken je een lichtpuntje voor wie door kanker wordt getroffen. Bovendien krijg je een boost van voldoening en zingeving. Doe ook mee, want alleen samen krijgen we kanker klein.

Je wordt goed ondersteund

Bij Kom op tegen Kanker kunnen alle vrijwilligers terecht bij een coördinator voor info, ondersteuning of een schouderklopje. Ze ontvangen het magazine Komop, een attentie tijdens de Week van de Vrijwilliger en het nodige materiaal voor hun engagement.

Lees meer

Help je liever op een andere manier?

Samen met ons de strijd aangaan tegen kanker kan ook nog op andere manieren:  

  • met een gift
  • door deel te nemen aan een van onze acties
  • door zelf een fondsenwervende actie te organiseren
  • door Kom op tegen Kanker op te nemen in je testament

Vrijwilligers zijn de oplossing voor onze wereld.

Prof. dr. Dirk De Wachter

Dirk De Wachter

Vrijwilligers halen voldoening uit hun engagement, doen competenties op, verhogen hun kansen op de arbeidsmarkt en zijn over het algemeen gezonder.

Prof. Lesley Hustinx (UGent)

Lesley Hustinx

Vrijwilligers kennen dat wel: telkens wanneer je iets doet voor Kom op tegen Kanker, ga je met het zalige gevoel naar huis dat je een verschil hebt gemaakt. Goed doen, doet goed!

Campagneleider Frank Deboosere

Frank Deboosere

Meer weten?

Neem dan contact op via vrijwilligerswerk@komoptegenkanker.be of 02 210 02 21.