Kinderen met kanker steunen en de ziekte bespreekbaar maken bij leeftijdsgenootjes. Dat wil Kom op tegen Kanker doen. Hiervoor slaan we de handen in elkaar met Ketnet: zij zetten kanker mee in de kijker via programma’s op kindermaat en tweejaarlijks organiseren we samen De Pet op tegen Kanker. Scholen geven we gratis educatief materiaal om rond het thema te werken. 

De Pet op tegen Kanker

Tijdens De Pet op tegen Kanker verkopen we coole petten die je kunt pimpen. Door de pet op te zetten tonen kinderen zich solidair met leeftijdsgenoten die zelf of in hun nabije omgeving met kanker geconfronteerd worden. Met de opbrengst organiseert Kom op tegen Kanker deugddoende activiteiten voor zieke kinderen en hun familie. 

En hoe waardevol dat is, vertelt Elba je graag zelf. Elba is acht en kreeg een jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Na vier maanden intensieve behandeling en strenge isolatie, kon ze mee op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. Wat heeft Elba ervan genoten opnieuw te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes!

Elba de pet op tegen kanker
Gezinsdag 2022

Even hun ziekte vergeten

Kanker heeft een enorme impact op het leven van kinderen en hun families. Met de opbrengst van de petpakketten kan Kom op tegen Kanker allerlei initiatieven voor hen organiseren: contact met lotgenootjes, een dag zorgeloos plezier met het hele gezin in een pretpark, een onvergetelijke vakantieweek …
Ontdek hoe we kinderen met kanker steunen

Dankzij iedereen die een petpakket koopt, kunnen kinderen met kanker weer even gewoon kind zijn!

Zoek je als ouder naar de juiste woorden om met je kind over kanker te praten?
Informatie en tips vind je hier


Scholen maken kanker bespreekbaar met gratis educatief materiaal

Elk jaar krijgen in Vlaanderen meer dan 42.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn er gemiddeld 115 per dag, 7 dagen op 7. De kans is dus groot dat er in elke klas wel iemand is die kanker van dichtbij meemaakt. Daarom geeft De Pet op tegen Kanker leerkrachten van de kleuter- en lagere school gratis educatieve pakketten en een gloednieuw spel, afgestemd op de ontwikkelingsdoelen, om kanker bespreekbaar te maken.

Educatief materiaal + spel
Logos De Pet op tegen Kanker