Kinderen met kanker steunen en de ziekte bespreekbaar maken bij hun leeftijdsgenootjes. Dat is de bedoeling van De Pet op tegen Kanker, de campagne van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Koop jij ook een petpakket? Met de opbrengst organiseren we deugddoende activiteiten voor kinderen met kanker en hun familie. Scholen geven we gratis educatief materiaal om rond het thema te werken. 

Zet de pet op tegen kanker

Yes! De aftrap voor De Pet op tegen Kanker is gegeven. Doe ook mee en haal een petpakket in huis: een coole pet op kindermaat die je helemaal kunt pimpen. Door een petpakket te kopen, steun je allerlei initiatieven voor kinderen met kanker.

En hoe waardevol dat is, vertelt Elba je graag zelf. Elba is acht en kreeg een jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Na vier maanden intensieve behandeling en strenge isolatie, kon ze mee op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. Wat heeft Elba ervan genoten opnieuw te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes!

Elba de pet op tegen kanker
Gezinsdag 2022

Help kinderen even hun ziekte te vergeten

Kanker heeft een enorme impact op het leven van kinderen en hun families. Met de opbrengst van de petpakketten kan Kom op tegen Kanker allerlei initiatieven voor hen organiseren: contact met lotgenootjes, een dag zorgeloos plezier met het hele gezin in een pretpark, een onvergetelijke vakantieweek …
Ontdek hoe we kinderen met kanker steunen

Dankzij iedereen die een petpakket koopt, kunnen kinderen met kanker weer even gewoon kind zijn. Doe ook mee en help Elba en haar lotgenoten even vergeten dat ze ziek zijn.  

Zoek je als ouder naar de juiste woorden om met je kind over kanker te praten?
Informatie en tips vind je hier


Scholen maken kanker bespreekbaar met gratis educatief materiaal

Elk jaar krijgen in Vlaanderen meer dan 42.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn er gemiddeld 115 per dag, 7 dagen op 7. De kans is dus groot dat er in elke klas wel iemand is die kanker van dichtbij meemaakt. Daarom geeft De Pet op tegen Kanker leerkrachten van de kleuter- en lagere school gratis educatieve pakketten en een gloednieuw spel, afgestemd op de ontwikkelingsdoelen, om kanker bespreekbaar te maken.

Educatief materiaal + spel
Logos De Pet op tegen Kanker