De Pet op tegen Kanker

De Pet op tegen Kanker

Kinderen met kanker steunen en de ziekte bespreekbaar maken bij leeftijdsgenootjes. Dat is het doel van De Pet op tegen Kanker, de campagne van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Koop een petpakket en zet solidair de pet op tegen kanker. Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker initiatieven voor kinderen getroffen door de ziekte. Voor scholen stellen we gratis educatieve pakketten ter beschikking om met het thema aan de slag te gaan.

Zet de pet op tegen kanker

We trapten De Pet op tegen Kanker af op 25 april tijdens Kingsize Live op Ketnet. Doe mee en haal een petpakket in huis: een coole pet op kindermaat die je naar hartenlust kunt pimpen. Je vindt de petpakketten (8 euro) bij Colruyt, DreamLand, Bio-Planet, OKay, Spar, JBC en Standaard Boekhandel. Met je aankoop steun je kinderen met kanker en hun families.

De Pet op tegen Kanker 2021 - campagnebeeld
Gezinsdag

Help kinderen met kanker even hun ziekte vergeten

Kanker en de behandeling hebben een grote impact op het leven van kinderen en hun families. Met de opbrengst van de petpakketten organiseren we voor hen deugddoende initiatieven, zoals contact met lotgenootjes, een dag vol plezier in een pretpark en een onvergetelijke vakantieweek. Ook als activiteiten vanwege corona niet kunnen doorgaan, halen we de kinderen even uit de sleur van hun ziekte met bijvoorbeeld een pretpakket. Dankzij iedereen die een petpakket koopt, krijgen kinderen met kanker de kans om hun zorgen even aan de kant te schuiven tijdens leuke activiteiten.

Scholen maken kanker bespreekbaar in de klas met de gratis educatieve pakketten

Als je weet dat elke dag 193 landgenoten te horen krijgen dat ze kanker hebben, zit in elke klas wel een leerling die de ziekte van dichtbij meemaakt. Hoe ga je daar als leerkracht mee om? Hoe reageer je op vragen en emoties van kinderen? En hoe vertaal je het thema naar interessante leerstof die past binnen de eindtermen? De antwoorden vind je in onze gratis educatieve pakketten voor het kleuteronderwijs en lager onderwijs. 

Educatieve pakketten

Tijdens het vakantiekamp speelden we de hele dag door. Toen dacht ik niet één keer aan kanker.

Wout Gastmans
De Pet op logo 1
De Pet op logo 2
De Pet op logo 3