Header PW

Het Plantjesweekend

Het Plantjesweekend

Jullie kochten met z’n allen 328.697 azalea’s, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro! Daarmee helpen wij kankerpatiënten en hun naasten aan de beste zorg. Dank je wel aan al wie een plantje kocht of verkocht.

Terugblik

Herbeleef het Plantjesweekend met de foto’s (© Bram Tack):

Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021

We zijn ongelooflijk blij dat onze vrijwilligers weer op de traditionele manier plantjes konden verkopen.

Marc Michils

Algemeen directeur

Marc Michils

Over het Plantjesweekend

Elk derde weekend van september trekken honderden enthousiaste vrijwilligers de baan op voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen de kleurrijke plantjes aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Je treft hen aan winkels, op markten, aan huis … Koop je een azalea, dan haal je een echt Vlaams streekproduct in huis dat milieuvriendelijk wordt geteeld. Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

Plantjesweekend_2021

Save the date

Zin om er de volgende editie (weer) bij te zijn? Het Plantjesweekend vindt dan plaats op 16, 17 en 18 september 2022. Noteer het alvast in je agenda!

Zorgvrijwilligster

Wat met de opbrengst?

Daarmee financieren we allerlei zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving.

azalea's

Over de Gentse azalea

De azalea’s die we verkopen worden milieuvriendelijk geteeld, zijn makkelijk te onderhouden en zijn een echt Vlaams streekproduct. Lees meer over de azalea.