Header PW

Het Plantjesweekend

Het Plantjesweekend

Zin om als vrijwilliger mee plantjes te verkopen tijdens het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker? Je moet het eens meegemaakt hebben! Meld je nu alvast aan en wees erbij op 16, 17 of 18 september 2022. 

Maak kennis met de meter en peter van het Plantjesweekend dit jaar

Kim Debrie (Radio 2) en Nawfel Bardad (Thuis) zullen dit jaar de vrijwilligers bijstaan bij de plantjesverkoop. Campagneleider Frank Deboosere testte of ze klaar zijn voor hun taak!

Het Plantjesweekend vrijwilligers

Verkoop mee plantjes

Als vrijwilliger kies je zelf hoelang en waar je verkoopt, leer je de mensen uit je buurt beter kennen en maak je een verschil voor kankerpatiënten en hun naasten. Ontdek nog meer redenen om je nu om te geven als vrijwilliger.

Over de Gentse azalea

De azalea’s die we verkopen worden milieuvriendelijk geteeld, zijn makkelijk te onderhouden en zijn een echt Vlaams streekproduct. Lees meer over de azalea.

azalea's
Gezinsdag

Wat met de opbrengst?

Daarmee financieren we allerlei zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving.

Terugblik editie 2021

In 2021 kochten jullie tijdens het Plantjesweekend met z'n allen 328.697 azalea's, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro! Daarmee helpen wij kankerpatiënten en hun naasten aan de beste zorg. Dank je wel aan al wie een plantje kocht of verkocht!

Herbeleef vorig Plantjesweekend met de foto's:

Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021
Plantjesweekend_2021

Over het Plantjesweekend

Elk derde weekend van september trekken honderden enthousiaste vrijwilligers de baan op voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen de kleurrijke plantjes aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Je treft hen aan winkels, op markten, aan huis … Koop je een azalea, dan haal je een echt Vlaams streekproduct in huis dat milieuvriendelijk wordt geteeld. Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

Vragen?

We helpen je graag via plantjesweekend@komoptegenkanker.be of via 02 227 69 60.