Plantjesweekend header

Het Plantjesweekend

Het Plantjesweekend

Liefs 327.850 azalea’s vonden een warme thuis tijdens het 29ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker 15, 16 en 17 september 2023. Dat leverde 2.622.800 euro op voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

De warmte was overal voelbaar. Door de zon, maar vooral door het enthousiasme van onze duizenden vrijwilligers en de solidariteit van iedereen die een plantje kocht. Een enorme dankjewel!

Plantjesweekend 2023
Plantjesweekend 2023
Plantjesweekend 2023
Plantjesweekend 2023
PW 2023 markt
azalea's

Over de Gentse azalea

De azalea’s die we verkopen worden milieuvriendelijk geteeld, zijn makkelijk te onderhouden en zijn een echt Vlaams streekproduct. Lees meer.

Wat met de opbrengst?

Daarmee financieren we zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Ontdek onze initiatieven.

Zorgvrijwilligster

Samen strijden tegen kanker, dat voelt goed.

Frank Deboosere plantjes

Het Plantjesweekend brengt iedereen samen.

Jeremy Van den Steen

Ik maakte mijn eigen plantjeswinkeltje aan het zwembad.

Emma Plantjesweekend

Ik spreek iedereen aan die passeert.

Daniel Vanlerberghe

Ik geef via onze radiouitzending het Plantjesweekend een duwtje in de rug.

Kim Debrie

Het is zoveel meer dan alleen plantjes verkopen.

Silke-Guido-plantjesweekend
Verkoop mee plantjes

Verkoop mee plantjes

Samen plantjes verkopen, je moet het eens meegemaakt hebben! Zin om tijdens het Plantjesweekend in 2024 mee azalea’s te verkopen voor betere kankerzorg? Meld je nu aan als vrijwilliger. Twijfel je nog? We geven je vijf goede redenen.

Is je plantjesteam al ingeschreven? Surf hier naar je teampagina.

Over het Plantjesweekend

Elk derde weekend van september trekken honderden enthousiaste vrijwilligers de baan op voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen de kleurrijke plantjes aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Je treft hen aan winkels, op markten, aan huis … Koop je een azalea, dan haal je een echt Vlaams streekproduct in huis dat milieuvriendelijk wordt geteeld. Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

Vragen?

We helpen je graag via plantjesweekend@komoptegenkanker.be of via 02 227 69 60.

Trouwe partners:
logo's