Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Nog meer dan anders willen we kankerpatiënten en hun omgeving die dag tonen dat ze er niet alleen voor staan.

Tijdens de Dag tegen Kanker kunnen patiënten en hun naasten genieten van deugddoende activiteiten in ziekenhuizen en zorgorganisaties. We roepen iedereen ook op om solidair te zijn met mensen getroffen door kanker.

Want nog steeds krijgen elk jaar meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict. Dat zijn gemiddeld vijf nieuwe patiënten per uur. Vandaag leven ook ruim 200.000 mensen met de gevolgen van kanker. Het betekent dat iedereen vroeg of laat met deze ziekte te maken krijgt. 

Kanker draag je niet alleen

Een tekening van een kind, een babbel, een wandeling of gewoon een dikke, deugddoende knuffel. Met kleine of grote(re) gebaren kun je aan kankerpatiënten en hun naasten laten zien dat ze er niet alleen voor staan.  
Dat is ook de boodschap van onze warme campagne: ‘Kanker draag je niet alleen’. Dat doen we samen, samen met familie en vrienden, vrijwilligers en iedereen uit de zorg.
 
Ook vrijwilligers en zorgpersoneel krijgen hun plekje in het gele lintje. En je ziet wat Kom op tegen Kanker zoal doet. Het zijn maar enkele van de vele manieren waarop we tonen aan alle mensen getroffen door kanker: jullie strijd is ook de onze.

Kanker draag je niet alleen

Bewaar je gele lintje voor de 24ste dag tegen Kanker

Dit jaar is er natúúrlijk een nieuwe Dag tegen Kanker, op donderdag 19 oktober 2023. Omcirkel deze datum nu al in je agenda en bewaar je gele lintje om het opnieuw te dragen!

Herbeleef de 23ste Dag tegen Kanker

Op donderdag 20 oktober 2022 toonden we massaal onze solidariteit met kankerpatiënten en hun naasten! Lees hier meer en bekijk de mooiste beelden. 

Het hele jaar door doet Kom op tegen Kanker er alles aan om het leven van kankerpatiënten en hun omgeving draaglijker te maken. 

  • Zo leiden we zorgvrijwilligers op om patiënten een luisterend oor te bieden.
  • Tijdens onze vakantiekampen kunnen kinderen en jongeren met kanker met leeftijdsgenootjes plezier maken.
  • Bij de Kankerlijn kan iedereen terecht voor deskundig advies of een bemoedigend gesprek.
  • We organiseren en ondersteunen ook lotgenotengroepen, praatcafés, inloophuizen …
  • Hier vind je een volledig overzicht van wat we doen.

Op zoek naar correcte informatie over kanker?  Surf dan naar onze website allesoverkanker.be