Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Staat 19 oktober al omcirkeld in je agenda? Zeker doen! Want dan organiseert Kom op tegen Kanker voor de 24e keer de Dag tegen Kanker. Een dag waarop we, nog net iets meer dan anders, kankerpatiënten en hun omgeving tonen dat ze er niet alleen voor staan. Want kanker draag je niet alleen. Net als het gele lintje.

Tijdens de Dag tegen Kanker genieten patiënten en hun naasten van deugddoende activiteiten. Daarvoor kunnen we elk jaar rekenen op zowat alle ziekenhuizen, honderden woonzorgcentra en vele zorgorganisaties. Daar wordt je hart helemaal warm van, toch?

Kanker draag je niet alleen
 

Een tekening van een kind, een babbel, een wandeling of gewoon een dikke, deugddoende knuffel. Met kleine of grote(re) gebaren kun je kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem steken en hen laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Dat is ook de boodschap van onze warme campagne: ‘Kanker draag je niet alleen’. Dat doen we samen, samen met familie en vrienden, vrijwilligers en iedereen uit de zorg.

En ook samen dragen we het gele lintje. Op de Dag tegen Kanker spelden vrijwilligers in zowat alle ziekenhuizen het gele lintje op bij bezoekers. Zo zorgen we opnieuw voor een grote, warme, gele golf van solidariteit. Heb jij thuis nog een geel lintje liggen? Ideaal! Bewaar het en draag het op 19 oktober.  

Dag tegen Kanker 2023

Geniet alvast even mee van de warmte die we tijdens vorige edities van de Dag tegen Kanker samen creëerden.

Nog steeds krijgen elk jaar meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 115 nieuwe patiënten per dag, bijna vijf per uur. Vandaag leven ook meer dan 325.000 mensen met en na kanker. Zij kregen hun diagnose ergens in de afgelopen twintig jaar. Achter deze onthutsende cijfers schuilen stuk voor stuk mensen met verhalen waar je stil van wordt.

 

Daarom is Kom op tegen Kanker er het héle jaar door voor patiënten en hun naasten.

  • Zo leiden we zorgvrijwilligers op om patiënten een luisterend oor te bieden.
  • Tijdens onze vakantiekampen kunnen kinderen en jongeren met kanker met leeftijdsgenootjes plezier maken.
  • Bij de Kankerlijn kan iedereen terecht voor deskundig advies of een bemoedigend gesprek.
  • We organiseren en ondersteunen ook lotgenotengroepen, praatcafés, inloophuizen …
  • Hier vind je een volledig overzicht van wat we doen.

Op zoek naar correcte informatie over kanker?  Surf dan naar onze website allesoverkanker.be