Creatieve actie voor Kom op tegen Kanker

Organiseer een actie

Ook jij kunt een actie opzetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Wij helpen je graag op weg en zorgen ervoor dat het geld dat je inzamelt, goed wordt besteed.

1. Bedenk je actie

Ga je voor een klassieker zoals een quiz, een wafelenbak of een wandelzoektocht? Als je die acties goed organiseert en voldoende aandacht aan de promotie besteedt, dan brengen ze zeker en vast heel wat op.

Of heb je een creatief idee? Aarzel dan niet om het om te zetten in een actie. Je zou weleens verrast kunnen worden door de opbrengst.

Of houd het eenvoudig. Heb je een verjaardag, jubileum, pensioen ... te vieren, en wil je NIKS? Zet dan een feestactie op en vraag je vrienden en familie om te storten voor Kom op tegen Kanker.

2. Vraag je actie aan

Heb je beslist voor welk soort actie je wil gaan, en staat je idee op punt? Dan kun je je aanmelden als actievoerder. Als blijkt dat je actie beantwoordt aan de voorwaarden om erkend te worden als officieel actievoerder van Kom op tegen Kanker, dan krijg je een actienummer en een persoonlijke actiepagina. Voor sommige acties komt een attest van pas. Dat krijg je via mail toegestuurd.

3. Promoot je actie

Ligt je actie vast en is ze geregistreerd? Dan kun je aan de promotie van je actie beginnen. Je actie krijgt onder meer een plaatsje op onze website, en Kom op tegen Kanker bezorgt je ook het nodige promotiemateriaal. Bovendien kun je ook rekenen op de steun van je districtscoördinator, die met jou overlegt hoe je de promotie van je actie het best aanpakt. Via de button hieronder vind je alle nodige info én de contactgegevens van jouw districtscoördinator.

4. Verzamel en schenk geld

De opbrengst van je actie stort je op het bankrekeningnummer van Kom op tegen Kanker: BE03 4886 6666 6684. Vermeld het actienummer en het woord actie bij de vrije mededeling van je overschrijvingsformulier. Zo is het meteen duidelijk over welke actie het gaat en dat het om actiegeld gaat. Je actienummer kreeg je samen met het attest om actievoerder te worden.

Het actiegeld overmaken kan alleen via een overschrijving en NIET via de website van Kom op tegen Kanker. Bij een online storting kan geen actienummer ingevuld worden en dat is essentieel om te zien over welke actie het gaat.

Willen mensen jouw actie graag steunen met een gift? Dan kan dat ook. Zij kunnen je actie steunen via je persoonlijke actiepagina. Ze kunnen het geld ook storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker - BE03 4886 6666 6684 - met vermelding van het woord gift en jouw actienummer.
Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar. 

Belangrijk!

Mensen die jouw actie steunen, krijgen enkel een fiscaal attest als het puur om een gift gaat (vanaf 40 euro per jaar). Krijgen ze er iets voor terug (bijv. een ontbijt, deelname aan je wandeltocht ...) of is het geld ingezameld, dan hebben ze geen recht op een fiscaal attest. Ook jij als actievoerder hebt geen recht op een fiscaal attest voor de opbrengst van je actie.

Wij helpen je graag voort

Trooper

Tip: Webwinkel Trooper is een handige manier om geld in te zamelen. Laat je vrienden, familie en collega's via Trooper online shoppen. Ze kunnen aangeven wie ze graag steunen met hun aankoop. Veel actievoerders die fietsen of lopen ten voordele van Kom op tegen Kanker zamelden zo al geld in.