Kim Debrie Radio 2

'Schouder aan schouder krijgen we kanker de wereld uit'

Delen

Spring-in't-veld Kim Debrie is al jaren een trouwe sympathisant van Kom op tegen Kanker. Als presentatrice bij Radio 2 gaf ze onze plantjesverkoop een duwtje in de rug.

'Enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat merkte ik jaren geleden al toen Frank Deboosere me overhaalde om een plantje te kopen of een gift te doen voor Kom op tegen Kanker. Kanker leek toen nog iets veraf, maar dat is het niet meer. Een goede vriendin van me en haar echtgenoot overleden allebei aan de ziekte. En mijn mama onderging zware chemobehandelingen voor lymfeklierkanker. Zij is intussen gelukkig kankervrij verklaard, maar ik besef nu nog meer hoe belangrijk het is dat er geld wordt ingezameld. Zodat ook mensen die nu met kanker worden geconfronteerd de nodige hulp krijgen. Ik doe wat ik kan om Kom op tegen Kanker te steunen. Dat vind ik vanzelfsprekend. Dit jaar kwam het Plantjesweekend bijvoorbeeld regelmatig aan bod in mijn radiouitzending. Vroeger zat ik ook al in het telefoonpanel tijdens de liveshows op televisie. Ik probeer door mijn enthousiasme mensen te overtuigen om hun gift zelfs nog een beetje te verhogen (lacht). De strijd tegen kanker voeren we immers samen. Als we schouder aan schouder een duw in de juiste richting geven, krijgen we de ziekte sneller de wereld uit.’

Kim Debrie

© Joost Joossen