Seminarie vrijwilligers en solidariteit

Mobiliseer vrienden en familie

Breng je familie, vrienden en collega’s op de hoogte van je plannen en por hen aan om op hun beurt hun familie en vrienden aan te spreken. Bezorg hen de info via sociale media of geef hen bijvoorbeeld een mail, brief of flyer die ze verder kunnen verspreiden.

  • Gebruik dus zeker je Facebookprofiel om je actie te promoten. Plaats op je tijdlijn een link naar je actiepagina op www.komoptegenkanker.be en vraag aan je Facebookvrienden om die link verder te delen. Of maak een evenement aan en nodig je Facebookvrienden uit.
Voorbeeld Facebookevent
  • Of waarom geen fanpagina (rubriek: goed doel) maken? Vraag aan je vrienden om je fanpagina te ‘liken’ zodat ze de berichten die jij er post, in hun nieuwsoverzicht zien en verder kunnen delen.
  • Het is belangrijk om je (evenement)pagina levendig te houden, en (minstens) wekelijks een bericht te plaatsen. Probeer je ook letterlijk in de kijker te werken door niet alleen berichten, maar ook foto’s en zelfs filmpjes te posten!
  • Heb je een Twitter- en/of Instagramaccount? Gooi dat dan ook in de strijd om je actie bekend te maken bij zo veel mogelijk Vlamingen en gebruik de hashtag #komoptegenkanker. De leukste foto's verschijnen in ons driemaandelijks magazine Komop.
  • Of laat Kom op tegen Kanker je actie mee promoten op Facebook en Instagram. Brief ons!

Motiveer je omgeving om een gift te doen

Heb je iets te vieren en wil je vrienden, familieleden, collega's ... graag om een gift aan Kom op tegen Kanker vragen? Of wil je je bestaande actie een boost geven? Dan kun je onderstaande sjablonen in handomdraai omvormen tot persoonlijke mails om je kennissen mee over de streep te trekken.