Geert de Vlieger

Geert De Vlieger: 'Er zijn echt geen woorden voor de sfeer'

Delen

Vier jaar op rij al fietste Geert De Vlieger mee met de 1000 km, maar vraag hem niet om de sfeer in de pelotons te omschrijven. ‘Niet dat ik dat niet wil doen, maar er zijn gewoon geen woorden voor. Je moet echt zelf eens meerijden om te ervaren hoe het er in zo’n peloton van de 1000 km aan toegaat.’ 

Dat doet Geert dit jaar voor de vijfde maal, en zelfs voor de derde keer als peter van de actie. Het maakt de ambities en inzet alleen maar groter. ‘Met onze groep , de Moernaut Tigers, schreven we ook voor de editie 2023 weer 5 teams in en willen we dus weer minstens 27.500 euro ophalen.’

Opnieuw de volledige 1000

Ook voor zichzelf legt Geert de lat hoog. ‘Ik fietste al twee keer de volledige 1000 km en dat ben ik dus ook in 2024 van plan. Tja, ik ben topsporter geweest, hè. Zoiets krijg je er niet meer uit’, lacht hij. ‘Sinds ik ben gestopt met voetballen, is fietsen echt een passie van mij geworden. Na een druk weekend vol televisiewerk stap ik op de fiets en trek ik erop uit. Voor mij is dat de ideale ontspanning.’ 

Al zit er ook meer achter Geerts deelnames aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. ‘Onze fietsgroep bestaat uit veertigers en prille vijftigers. We hoorden het woord kanker dus allemaal al wel een paar keer vallen. Nadat ik zelf de eerste keer deelnam aan de 1000 km heb ik aan mijn fietsmaten dan ook gezegd dat we eens allemaal samen iets konden doen voor Kom op tegen Kanker, in plaats van ons elk apart in te zetten voor het goede doel.’ 

Ook tijdens het fietsen zelf vergeet Geert niet waarom hij met dat plan kwam. En mocht dat toch even gebeuren, dan herinnert een speciale vermelding op de fiets hem daar opnieuw aan. ‘Forever in our heart, Hilde’ prijkte er vorig jaar nog op een sticker. ‘Hilde was de beste vriendin van mijn echtgenote. Ze kreeg borstkanker, net op het moment dat ze haar eigen zaak had opgericht. Hilde slaagde erin om te genezen, maar is een aantal jaar later hervallen. Toen was er geen genezing meer mogelijk. Ze is in 2015 overleden. Hilde zit wel nog altijd in mijn achterhoofd en dat zal zeker ook tijdens de 1000 km zo zijn.’ 

Geert de Vlieger
Thema's: De 1000 km