Ook in 2024 trekt er een internationaal peloton naar een buitenlandse stad om van daar 1000 km naar Mechelen te trappen. Voor de derde keer al, want in 2019 en 2023 reed het internationale peloton van een Franse stad naar Mechelen. Waar het internationale peloton in 2024 vertrekt, dat kom je binnenkort te weten.

De fietsers van het internationale peloton kunnen rekenen op dezelfde ondersteuning als de andere pelotons van de 1000 km. Zo wordt ook het internationale peloton begeleid door wegkapteins. Onderweg worden bevoorradingen, lunch, technische en medische bijstand voorzien.

Het internationale peloton 2019

Goed getraind

De fietsers van het internationale peloton fietsen 4 dagen op rij een rit van 250 km en overnachten elke avond op een andere locatie. Net als de 'collega's' op Vlaamse bodem komen ze op zondagavond aan in gaststad Mechelen. Een unieke belevenis!

Het is wel belangrijk dat je als solofietser goed getraind aan de meet komt. Bereid je voor deze internationale vierdaagse dus voldoende voor op de vele opeenvolgende uren in het zadel, de kans op zomerse temperaturen en het relatief hoge aantal hoogtemeters.

Prijs

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je 6000 euro startgeld in. Dit gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is.

Daarnaast is er nog een organisatiekost voor de overnachtingen (verplicht) en voor het transport (facultatief). Meer info hierover volgt binnenkort.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Dan vind je al een heleboel antwoorden in de lijst met veelgestelde vragen over het internationale peloton.