
Zowel tijdens de 1000 km als in aanloop ernaartoe kun je op heel wat ondersteuning rekenen. Of het nu gaat over je sportieve prestatie of over het inzamelen van het startgeld, wij staan voor je klaar.
Sportieve ondersteuning
Als deelnemer aan de 1000 km kun je gerust zijn dat alles op wieltjes loopt. De organisatie van het evenement is immers in handen van Flanders Classics, dat onder meer ook de Ronde van Vlaanderen organiseert.
Verder kun je tijdens de 1000 km ook rekenen op begeleiding door ervaren wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool, politie en motorrijders, bevoorrading, technische en medische bijstand ...
En ook in de voorbereiding naar het event krijg je de nodige ondersteuning. Wolf Performance biedt elke deelnemer trainingsschema's aan, aangepast aan de afstand die je rijdt en de fietservaring die je al hebt.

Veelgestelde vragen over de sportieve ondersteuning
Om je helemaal klaar te stomen voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, slaan we de handen in elkaar met Wolf Performance, dat je graag begeleidt bij je training.
Afhankelijk van onder andere de afstand die je rijdt tijdens de 1000 km, je conditie en hoe vaak je traint, kies je zelf je gratis trainingsschema. Bovendien kun je, ongeacht welke afstand je tijdens het hemelvaartweekend rijdt, ervoor kiezen om deze training op 18 weken, 15 weken, 12 weken of 9 weken te voltooien.
Je ontvangt alle info hierover na inschrijving en minstens 18 weken voor het hemelvaartweekend.
- Verkeersvrij rijden in peloton, begeleid door motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool
- Technische en medische bijstand onderweg
- Bevoorrading onderweg en aan de finish
- Middagmaal
- Gepersonaliseerde button
- Startmoment en slotshow
- Trackingsysteem
- Verzekering tegen lichamelijke schade gedurende de hele duur van het evenement
- Unieke 1000km-medaille
- Voor solofietsers: professionele massage na aankomst
- ...
Halverwege de rit wordt er een bevoorradingspost voorzien waar je water en sportdrank kunt bijtanken en energie kunt opdoen met een koek of een stuk fruit.
Er is ook voor elke fietser een middagmaal voorzien. Rijd je een hele dag, dan krijg je een warme maaltijd. Rijd je één rit, dan krijg je een lunchpakket in de middagstad, ongeacht of je voormiddag- of de namiddagetappe rijdt.
- Een fiets die volledig in orde is: remmen (zowel kabels als remblokjes) nagekeken, ketting gesmeerd, goed afgesteld versnellingsapparaat, nieuwe banden met voldoende druk (6 bar voor 25 mm, 7 bar voor 23 mm), idealiter twee drinkbushouders …
- Een fietshelm (verplicht!).
- Een reservebinnenbandje (verplicht!).
- Je identiteitskaart (verplicht!).
- Een fietsbril of zonnebril.
- Een reservesetje schoenplaatjes.
- Extra schijfremmen (de Shimanowagen heeft de UCI-standaard mee (d.i. 160 mm vooraan, 140 mm achteraan, 12 mm steekas), maar is niet voorzien op andere maten).
- Een verzekering voor tijdens het trainen.
- Vervoer van en naar de evenementsite.
- Een goede fysieke conditie*.
* We raden je aan om geen zware inspanningen te leveren waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Ondersteuning bij het fondsenwerven
5500 euro (6000 euro voor het internationale peloton) inzamelen voor kankeronderzoek, dat is niet niets. Toch slagen teams daar jaar na jaar prima in, onder meer omdat ze met raad en daad worden ondersteund. Zo kun je bijvoorbeeld al een heleboel inspiratie opdoen op onze website, maar er is nog meer:
Veelgestelde vragen over de ondersteuning tijdens het fondsenwerven
- Elk team krijgt op de website van de 1000 km een eigen teampagina, die makkelijk kan worden gedeeld via mail of sociale media.
- Op deze teampagina kunnen bezoekers je team ook makkelijk steunen met een gift.
- De info over de acties die je opzet om geld in te zamelen, verschijnt op je eigen teampagina en in de actiekalender op de startpagina van de 1000km-website.
- Een toolkit met promotiemateriaal - denk aan banners, vlaggen, gepersonaliseerde brochures, mails ... - helpt je om je omgeving warm te maken om je te steunen met een gift of tijdens een actie.
- De districtscoördinator van jouw regio helpt je graag met praktische tips of met verse inspiratie en beantwoordt je vragen over acties en giften met veel plezier.
Dat is jammer genoeg niet mogelijk, tenzij zij het doen uit eigen initiatief. Zij hebben zich kosteloos geëngageerd om prestaties te leveren in het kader van de campagne rond de 1000 km en zullen een actieve rol hebben tijdens het evenement. Aan alle verzoeken van deelnemende teams beantwoorden, is helaas onmogelijk voor hen.