Eeklose Kilometervreters

6 teams
660,00 € ingezameld
0 teams kunnen starten
6 teams kunnen nog niet starten
Eeklose Kilometervreters

De Eeklose Kilometervreters is een VZW met enthousiaste fietsers die zich engageren om geld in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker. We doen dit door elk jaar deel te nemen aan De 1000 km van Kom op Tegen Kanker. De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang!

In mei 2012 stierf de veertienjarige Luïz Blomme aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was een zoon, een neef en vriend van velen. Zijn heengaan heeft bij velen een diepe wonde achtergelaten. Zijn positiviteit en vechtlust waren de aanleiding om niet bij de pakken te blijven zitten. Zo ontstond uit een kennismaking tussen Johan Ragaert en Ludo Blomme onze VZW. Luïz zijn legendarische knipoog is ons logo en onze motivatie om jaarlijks kilometers te trappen op Vlaamse wegen ten voordele van Kom op Tegen Kanker.

In 2018 zag in Eeklo een tweede 1000km-team het licht. De Clan tegen Kanker was een initiatief van de familie De Jaeger, de 3 zussen Ilse, Elke en Tine en hun echtgenoten, gesteund door hun ouders. Tine en Pieter waren al sponsor van de EKV 24u fietsmarathon en de EKV’ers waren trouwe deelnemers aan het Clan-evenement, De Kleine 1000. 

Het logisch gevolg was een eerste succesvolle samenwerking voor de Kleine 1000. Later kwamen gesprekken op gang rond een meer verregaande samenwerking en uiteindelijk beslisten beide teams dat ze zouden samensmelten tot 1 team, de Eeklose Kilometervreters, na de 1000km van 2023, de laatste in de CTK-shirts. 

Samen gaan de teams focussen op 2 grote events: De 24u fietsmarathon en de Kleine 1000. De ambitie is om na het samensmelten met 6 teams deel te nemen aan de 1000km. 

Wil je ons team steunen, dan kan dat door een gift te doen:

  • online via de knop hierboven
  • via een storting op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van 'GIFT' (belangrijk!) en de negencijferige code van ons team: 170018927

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar, zowel als dat gebeurt via de knop 'Steun dit team' als via een overschrijving.

Heb je het geld dat je wil schenken aan ons team ingezameld via een actie? Dan geldt dat niet als gift, en moet dat bedrag gestort worden op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding 'ACTIE' en de code van dit team. Meer info over giften en fiscale attesten vind je in de veelgestelde vragen.