Marleen Merckx high five met kind

De Rospot tegen Kanker

Vanaf december 2019 zullen de rosse 1 en 2 centjes uit onze portemonnees verdwijnen. Vandaar dat Kom op tegen Kanker Vlaanderen nog een allerlaatste keer oproept om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. Download nu je sticker!

De ministerraad keurde op 23 november 2018 een wetsontwerp van vice-eersteminister en minister van Economie Kris Peeters goed dat voorziet in een verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent. De maatregel gaat eind 2019 in.

Download het Rospot-sjabloon nu of haal vanaf 11 februari je gratis Rospot-sticker bij KBC Bank & Verzekering. De stickers zijn te verkrijgen in alle KBC-kantoren in Vlaanderen en Brussel.

Kleef die op een pot naar keuze. Vul je Rospot met zo veel mogelijk rosse of andere centen – briefjes mag ook, zolang het maar euro’s zijn … - en breng hem ten laatste op vrijdag 29 maart 2019 voor sluitingstijd binnen bij KBC.
Aanpassing: voor wie niet op tijd in een KBC-kantoor geraakte, werd de deadline verlegd naar 12 april. Zo krijgt iedereen een extra kans om zijn Rospot nog op tijd binnen te brengen.

Misschien affichieer je graag dat je Rospotactie? Download dan zeker de affiche hieronder.

In tegenstelling tot vorig jaar kunnen Rospotten niet geregistreerd worden.

Al het geld dat verzameld wordt met de Rospotten wordt samengebracht en dan geteld. We kunnen je dus niet vertellen hoeveel er precies in jouw Rospot zat. Weet dat elke euro(cent) telt. Want alleen samen – en met heel veel centjes - krijgen we kanker klein.

Handelaars die lid zijn van UNIZO krijgen een gratis Rospot-sticker bij het ZO Magazine in januari.

Heb je nog een vraag over De Rospot tegen Kanker? Mail ze gerust naar info@komoptegenkanker.be!

Logo's KBC, Unizo, Eén