Marleen Merckx high five met kind

De Rospot tegen Kanker

Vanaf december 2019 zullen de rosse muntjes van 1 en 2 cent veel minder gebruikt worden. De prijzen van koopwaren worden vanaf dan afgerond op 5 cent. Daarom riep Kom op tegen Kanker Vlaanderen tot 15 januari 2020 een allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. Dat bracht het geweldige bedrag van 438.007,73 euro op.

Super bedankt voor alle Rospotten die al binnengebracht werden. Door het grote succes verlengden we de campagne: in plaats van tot 13 december gingen we door tot 15 januari! Tot dan kon je een gratis Rospot-sticker halen in een KBC-kantoor of hier downloaden. Daarnaast kon je:

  • de sticker afprinten, uitknippen en hem op een lege doos, pot, mok of vaas kleven.
  • je Rospot extra in de kijker zetten en de affiche afdrukken om aan iedereen te tonen dat je rosse muntjes inzamelde. Of je affiche personaliseren voor je ze ophing.
  • je Rospot vullen met zoveel mogelijk rosse of andere centen. Briefjes mochten ook, zolang het maar euro's zijn.
  • je Rospot ten laatste op 15 januari 2020 binnenbrengen in een kantoor van KBC Bank & Verzekering.

Elke rosse cent telde en werd geteld: de federale overheidsdienst Financiën (meer bepaald de Thesaurie) telde alle Rospotten gratis.

Onze hoop dat er even enthousiast deelgenomen werd als in het voorjaar, werd dus overtroffen. In het voorjaar bracht de actie 358.168,13 euro op.

Heb je een vraag over De Rospot tegen Kanker? Mail ze gerust naar info@komoptegenkanker.be!

Logo's De Rospot