De Rospot tegen Kanker

Verzamel eenzame rosse centjes in een Rospot en geef kleingeld weer een grote betekenis!

Sinds de coronacrisis betalen we meer en meer digitaal, waardoor er nog veel rosse munten in schuiven, jassen en kasten zitten. Daarom roepen Kom op tegen Kanker en Eén iedereen op om van 9 mei tot 17 juni 2022 alle achtergebleven eurocenten uit quarantaine te halen en te verzamelen in een Rospot. Je Rospot binnenbrengen kan nog tot en met 1 juli. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek en projecten die kanker vermijden, bestrijden en verzachten. 

Zet je Rospot tegen Kanker in 5 stappen:

  1. Gratis Rospot-stickers vind je in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering en bij Aveve. Abonnees van Libelle krijgen de sticker mee bij het magazine. Je vindt Rospotten in alle AVA-filialen en je kunt de sticker ook zelf downloaden
    Handelaars kunnen een Rospot in hun zaak zetten en hun klanten aanmoedigen een duit in het zakje te doen! Leden van UNIZO hebben alvast een gratis sticker gekregen bij ZO Magazine, en leden van Bakkers Vlaanderen bij het magazine Onze Passie.
  2. Kleef de Rospot-sticker op een pot, doos, mok, vaas ...
  3. Vul de pot met zoveel mogelijk ros en ander kleingeld. Briefjes zijn ook toegestaan, zolang het maar in euro is.
  4. Neem een foto van je gevulde Rospot en deel die online met #derospottegenkanker.
  5. Breng de gevulde pot ten laatste op 1 juli 2022 naar een kantoor van KBC Bank & Verzekering.

De Rospot op school

Ook scholen worden uitgenodigd om mee rosse muntjes in te zamelen. Ze krijgen daartoe in de week van 9 mei een pakket Rospot-stickers opgestuurd. Zo kunnen ook leerlingen (én leerkrachten en ouders) hun kleingeld een grote betekenis geven. Hiermee geeft Kom op tegen Kanker scholen nog een duwtje in de rug om met het thema aan de slag te gaan. Kinderen met kanker steunen en de ziekte bespreekbaar maken bij leeftijdsgenootjes, dat is namelijk één van de doelen van Kom op tegen Kanker. Zoals elk jaar slaan we hiervoor de handen in elkaar met Ketnet. In de week van 2 mei zetten zij kanker al mee in de kijker via enkele ijzersterke programma’s. En nu kunnen leerlingen dus ook hun centje bijdragen met de Rospot!

KetnetBand
Wedstrijd

Scholen die een foto van hun Rospot online delen, maken kans op een leuke prijs! 
Hoe?
Neem een foto van je gevulde Rospot en deel die via sociale media met #derospottegenkanker. Vermeld ook een hashtag met de naam van je school. De school met de origineelste Rospot wint een optreden van de KetnetBand volgend schooljaar!
 

En daarna?

Na 1 juli gaat het deksel van de Rospot onherroepelijk dicht bij KBC. Brink’s geldtransport vervoert alle muntjes van de verschillende KBC-kantoren naar de Nationale Bank van België. Het tellen van de munten gebeurt gratis door de federale overheidsdienst Financiën (de Thesaurie). En dan is het wachten op het eindresultaat!

Met de opbrengst van de Rospot tegen Kanker financieren we wetenschappelijk onderzoek dat zorgt voor hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit voor kankerpatiënten en investeren we in preventie en betere zorg voor al wie met kanker te maken heeft.

Ben je benieuwd naar hoe we je geld besteden? Lees er alles over.

Ontdek de meest gestelde vragen onder de TV-spot.

FAQ

Heb je een vraag over de Rospot tegen Kanker? Stel ze gerust via komop@komoptegenkanker.be!

De Rospot tegen Kanker logo's