DTK lokale overheid

Als lokale overheid deelnemen

Dag tegen Kanker 17 oktober 2019

Ook lokale overheden kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Laat je hart spreken

Laat iemand met kanker in je omgeving weten dat je meeleeft. Stuur een hartverwarmende boodschap naar iemand getroffen door kanker en maak zo deel uit van de langste hartslag van Vlaanderen!

Laat je hart spreken
  • Deel op 17 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 17 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Gele lintje
  • Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten in een lokaal dienstencentrum, een rust- en verzorgingstehuis, Sociaal Huis ...

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom is naast medische verzorging ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. De voorbije jaren organiseerden bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Denk aan workshops rond stijladvies, relaxatie, gelaatsverzorging … Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden

Lokale overheden kunnen gratis gele lintjes en ander promotiemateriaal bestellen bij Kom op tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe je het materiaal kunt verkrijgen. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken. 

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Help mee de Dag tegen Kanker in de kijker te zetten

Hoe meer mensen deelnemen aan de Dag tegen Kanker, hoe groter de golf van solidariteit. Verspreid de oproep om een berichtje te sturen of het gele lintje te dragen/online te delen. Download hieronder het digitaal campagnemateriaal en toon het op de communicatiekanalen van jouw organisatie (digitale schermen, intranet, website ...). 

 

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker: