DTK als school

Als school deelnemen

Dag tegen Kanker 17 oktober 2019

Ook scholen kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe. Verder vind je ook tips en educatief materiaal om over kanker te spreken in de klas.

 • Laat je hart spreken

Laat iemand met kanker in je omgeving weten dat je meeleeft. Stuur een hartverwarmende boodschap naar iemand getroffen door kanker en maak zo deel uit van de langste hartslag van Vlaanderen!

Laat je hart spreken
 • Deel op 17 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 17 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Gele lintje
 • Vraag gele lintjes aan voor je leerlingen, om op te spelden als teken van solidariteit op 17 oktober

Kom op tegen Kanker stelt gratis gele lintjes ter beschikking aan scholen. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken. Wil je graag gele lintjes bestellen? Dat kan via de contactgegevens onderaan de pagina.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
 • Help mee de Dag tegen Kanker in de kijker te zetten

Hoe meer mensen deelnemen aan de Dag tegen Kanker, hoe groter de golf van solidariteit. Verspreid de oproep om een berichtje te sturen of het gele lintje te dragen/online te delen. Download hieronder het digitaal campagnemateriaal en toon het op de communicatiekanalen van jouw organisatie (digitale schermen, intranet, website ...). 

 

Kanker bespreken in de klas
 

 • Wil je met je leerlingen het gesprek aangaan over kanker? Op onze website www.allesoverkanker.be vind je educatief materiaal dat daarbij kan helpen. Voor basisscholen stellen we per graad gratis een educatief pakket ter beschikking.
   
 • Er bestaan ook heel wat boeken over kanker voor kinderen. 
   
 • Zoek je een film om in de klas te tonen? Hierbij enkele mogelijkheden (let op, niet elke film is geschikt voor alle leeftijden): Cool kids don’t cry, 50/50, Het meisje met negen pruiken, Bucket List, Calendar Girls, Les bruits des glaçons, My Sister’s keeper, A family, Wit
   
 • Of wie weet is de theatervoorstelling En…? Alles goed? van Fried Ringoot wel een uitstapje waard?
   
 • Ben je op zoek naar een (ex-)kankerpatiënt die een getuigenis wil brengen voor de klas? Contacteer dan gerust een van de vele lotgenotengroepen.
   
 • Wil je je leerlingen meer bijleren over hoe ze het risico op kanker kunnen verminderen? Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven vind je heel wat materiaal.
   
 • Voor een uitstap naar een ziekenhuis, contacteer je best zelf een ziekenhuis in de buurt. Kom op tegen Kanker kan indien gewenst hierin faciliteren.
   

De kinder- en jongerenwerking van Kom op tegen Kanker
 

Via onze kinderwerking hebben we nauwe contacten met de kinderoncologische centra. De daaraan verbonden psychologen brengen vaak uitleg in de klas van een kind met kanker. 

Onze jongerenwerking is er voor jongvolwassenen (18-35 jaar). Onze website www.kankercounteren.be speelt in op de specifieke problemen van jongeren met kanker en biedt hen (h)erkenning. 

Vragen of meer info?

Contacteer onze coördinatoren: