Dag tegen Kanker in woonzorgcentra

Als woonzorgcentrum deelnemen

Dag tegen Kanker 15 oktober 2020

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook woonzorgcentra vaak zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Woonzorgcentra kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op verschillende manieren. Hieronder ontdek je hoe.

  • Laat je hart spreken

Laat iemand met kanker in je omgeving weten dat je meeleeft. Stuur via deze website in de dagen voor 15 oktober een hartverwarmende boodschap naar iemand getroffen door kanker.

  • Deel op 15 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 15 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Gele lintje
  • Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom is naast medische verzorging ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. De voorbije jaren organiseerden bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Denk aan workshops rond stijladvies, relaxatie, gelaatsverzorging … Wil je ook een verwenactiviteit organiseren in jouw woonzorgcentrum? Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden

Woonzorgcentra kunnen gratis gele lintjes en ander promotiemateriaal bestellen bij Kom op tegen Kanker. Neem hiervoor contact op met een coördinator (gegevens onderaan). Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken. 

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Help mee de Dag tegen Kanker in de kijker te zetten

Hoe meer mensen deelnemen aan de Dag tegen Kanker, hoe groter de golf van solidariteit. Verspreid de oproep om een berichtje te sturen of het gele lintje te dragen/online te delen. Download hieronder het digitaal campagnemateriaal en toon het op de communicatiekanalen van jouw organisatie (digitale schermen, intranet, website ...). 

 

Download hier communicatiemateriaal

In de loop van de komende weken vind je hier nog meer communicatiemateriaal (advertentieaffiche, digitale poster, digitale beelden voor schermen).

Vragen of meer info?

Contacteer de coördinator Ouderenwerking bij Kom op tegen Kanker: