Dag tegen Kanker in woonzorgcentra

Als woonzorgcentrum deelnemen

Dag tegen Kanker 15 oktober 2020

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook woonzorgcentra vaak zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Woonzorgcentra kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op verschillende manieren. Hieronder ontdek je hoe.

  • Vraag personeelsleden om het gratis gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten. De gele lintjes blijven elk jaar dezelfde. Zo kun je ze volgende edities hergebruiken.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Deel op 15 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 15 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Organiseer deugddoende en coronaveilige activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

De voorbije jaren organiseerden veel woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Conform de geldende veiligheidsvoorschriften kan dat opnieuw. Immers, naast medische verzorging zijn ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk.  Wil je ook een verwenactiviteit organiseren in jouw woonzorgcentrum? Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Maak het digitale aanbod van Kom op tegen Kanker mee bekend

Kom op tegen Kanker organiseert een digitaal aanbod in de week van de Dag tegen Kanker. Coronaveilige, informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties. Bewoners, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen deelnemen. Alle info vind je vanaf eind augustus op www.dagtegenkanker.be.

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Dat kan een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via www.dagtegenkanker.be en onze sociale media. De contactpersoon in jouw woonzorgcentrum ontvangt in de loop van oktober meer informatie.

Aandacht voor ouderen en kanker, het hele jaar door

Kanker is bij uitstek een ziekte die vooral ouderen treft. Zowel in onze projectfinanciering, onze eigen dienstverlening als ons beleidswerk hebben we oog voor kwetsbare ouderen. Heb je een idee of suggestie waarmee we elkaar kunnen versterken om nog betere zorg te bieden, contacteer dan gerust Katrien Elpers (gegevens onderaan).

Kom op tegen Kanker en het Cédric Hèle instituut organiseren op 26 februari 2021 een studiedag rond kwetsbare ouderen. De studiedag bouwt verder op die van 6 februari 2020. Ten slotte, neem gerust een kijkje op www.chicom.be en ontdek het aanbod van het Cédric Hèle instituut op het vlak van vorming en intervisie voor zorgprofessionals. 

Vragen of meer info?

Contacteer de coördinator Ouderenwerking bij Kom op tegen Kanker: