Ziekenhuizen nemen deel aan de Dag tegen Kanker

Als ziekenhuis deelnemen

Dag tegen Kanker 17 oktober 2019

Ziekenhuizen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten.

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom is naast medische verzorging ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. De voorbije jaren organiseerden bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Denk aan workshops rond stijladvies, relaxatie, gelaatsverzorging … Wil je een verwenactiviteit organiseren in jouw ziekenhuis? Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden.

Ziekenhuizen kunnen gratis gele lintjes en ander promotiemateriaal bestellen bij Kom op tegen Kanker. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken. 

Verder lees je hoe je de gele lintjes kunt verkrijgen.

Onze vrijwilligers zullen ook bij bezoekers in je ziekenhuis een geel lintje opspelden. Terwijl bieden ze hen een luisterend oor, steun en informatie over wat we samen voor hen kunnen betekenen.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Roep bezoekers en medewerkers op om een gratis kaartje te sturen naar kankerpatiënten of hun naasten.

Dat kan vanaf de week voor de Dag tegen Kanker via www.dagtegenkanker.be. Vorig jaar fleurden meer dan 10.000 mensen op van zo'n kaartje.

kaartjes DTK
  • Deel op 17 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker.

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 17 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Gele lintje

Gele lintjes en promotiemateriaal bestellen

Ziekenhuizen kunnen gratis gele lintjes en ander promotiemateriaal bestellen bij Kom op tegen Kanker, via een specifieke tool. Mogen we je vragen om via interne communicatiekanalen (intranet, personeelsblad, affiches ...) de personeelsleden op te roepen om op 17 oktober het gele lintje op te spelden? Dit als teken van solidariteit en verbondenheid. De personeelsdienst, de sociale dienst of een andere dienst kan mogelijks helpen om de gele lintjes te verdelen onder de medewerkers.

Vragen of meer info?

Contacteer je regiocoördinator bij Kom op tegen Kanker: