DTK in zorgorganisaties

Als zorgorganisatie deelnemen

Dag tegen Kanker 17 oktober 2019

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook (thuis)zorgorganisaties vaker zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Zorgorganisaties kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op volgende manieren.

  • Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom is naast medische verzorging ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. De voorbije jaren organiseerden bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Denk aan workshops rond stijladvies, relaxatie, gelaatsverzorging … Wil je een verwenactiviteit organiseren in jouw zorgorganisatie? Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden

Zorgorganisaties kunnen gratis gele lintjes en ander promotiemateriaal bestellen bij Kom op tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken. 

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Deel op 17 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 17 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Gele lintje
  • Neem deel aan de publiekscampagne

Meer informatie vind je hier vanaf 10 oktober.

Gele lintjes en promotiemateriaal bestellen

Via een specifieke tool kun je bij Kom op tegen Kanker communicatiemateriaal en gele lintjes bestellen. Met onze handige handleiding bestel je in no time alle materiaal.

Mogen we je vragen om via interne communicatiekanalen (intranet, personeelsblad, affiches ...) de personeelsleden op te roepen om op 17 oktober het gele lintje op te spelden? Dit als teken van solidariteit en verbondenheid. De personeelsdienst, de sociale dienst of een andere dienst kan mogelijk helpen om de gele lintjes te verdelen onder de medewerkers.

Download hier communicatiemateriaal

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker: