mondmaskers ffp2

10.000 gratis FFP2-maskers voor kankerpatiënten

Kom op tegen Kanker en Medimundi slaan handen in elkaar

Delen

Mondmaskerbedrijf Medimundi doneert 10.000 kwaliteitsvolle FFP2-maskers aan Kom op tegen Kanker. De maskers, die een optimale bescherming bieden tegen het coronavirus, zullen via Kom op tegen Kanker verdeeld worden onder kankerpatiënten.

Bij een besmetting met het coronavirus lopen sommige kankerpatiënten meer kans om ernstig ziek te worden. Dankzij mondmaskerbedrijf Medimundi, de spin-off van Cartamundi en de Universiteit Antwerpen, kan Kom op tegen Kanker gratis 10.000 kwaliteitsvolle FFP2-maskers verdelen onder kankerpatiënten. Het initiatief kreeg de naam ‘Optimaal beschermd het nieuwe jaar in’. Naast de schenking van mondmaskers doet Cartamundi ook een financiële schenking van 5000 euro aan Kom op tegen Kanker, specifiek voor projecten voor kinderen met kanker.

‘Kom op tegen Kanker is er altijd voor de kankerpatiënt, zeker ook in deze moeilijke coronatijden', vertelt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. 'Daarom zijn we verheugd dat we hen dankzij Medimundi extra kunnen beschermen met 10.000 gratis kwaliteitsvolle mondmaskers. We schakelen onze regio- en districtscoördinatoren en onze lotgenotengroepen in, zodat de maskers effectief bij de patiënt terechtkomen. Het initiatief loopt zolang de voorraad strekt.’

'We zijn ons ervan bewust dat mensen met kanker meer dan ooit behoefte hebben aan contact met hun dierbaren tijdens de feestdagen', legt David Germis, CEO van Medimundi, het initiatief uit. 'Toch hebben veel kankerpatiënten de neiging om zich af te zonderen uit vrees voor de besmettingsrisico’s. We hopen dat we met deze schenking een aantal patiënten veilig het nieuwe jaar kunnen laten ingaan’.

Optimale bescherming

Het dragen van een mondmasker en afstand houden zijn, naast vaccinatie, nog steeds de belangrijkste voorzorgsmaatregelen om een coronabesmetting tegen te gaan. In tegenstelling tot chirurgische mondmaskers, die enkel de mensen rondom de persoon beschermen, beschermen de FFP2-maskers ook de dragers zelf. Uit recente studies, zoals die van het Max Planck Instituut, blijkt dat FFP2-maskers 75 keer beter beschermen tegen virussen dan chirurgische mondmaskers, dankzij de bijzondere pasvorm en de gebruikte filtermaterialen.