Azalea's Plantjesweekend

339.310 azalea’s verkocht tijdens jubileumeditie Plantjesweekend

Delen

De 25ste editie van het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker kende een succesverkoop. Het voorbije weekend verkochten duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen in totaal 339.310 azalea’s, goed voor een recordopbrengst van 2.375.170 euro. Dat geld gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

‘Bedankt aan alle kopers en verkopers die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Samen maakten we van de jubileumeditie van het Plantjesweekend een succes. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten.’

Je kon er het voorbije weekend niet naast kijken: de duizenden vrijwilligers voor Kom op tegen Kanker die aan winkels, op markten, aan huis of in bedrijven azalea’s verkochten ten voordele van de strijd tegen kanker. 339 comités kwamen in actie. 339.310 plantjes gingen de deur uit, goed voor 2.375.170 euro. Dat zijn er ongeveer 7000 meer dan vorig jaar. Toen werden tijdens het Plantjesweekend 332.510 azalea’s verkocht.

Opbrengst integraal naar strijd tegen kanker

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Daarnaast kan Kom op tegen Kanker er de Kankerlijn en meer dan 400 zorgvrijwilligers in ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de palliatieve zorg, de inloophuizen en de lotgenotengroepen.

Drie gouden tips om de azalea lang mooi te houden vind je elders op onze website.