Leo Vissers

'De cijfers moeten kloppen - tot op de eurocent'

Delen

Jaarlijks steunen duizenden sympathisanten Kom op tegen Kanker met een of meerdere giften. Medewerker en cijferman Leo Vissers zorgt mee voor een correcte verwerking.

‘Mijn collega en ik verwerken jaarlijks 300.000 transacties. Dat gaat van kleine giften tot de opbrengst van grote inzamelacties en vaste stortingen. Giftenverwerking houdt meer in dan het geld zien binnenkomen. We moeten elke gift aan een donateur of actie linken, nagaan of die in aanmerking komt voor een fiscaal attest en eventueel zo’n attest uitreiken. Dat doen we niet zomaar, anders kunnen we onze vergunning daarvoor verliezen. Ik neem mijn job heel serieus. De cijfers moeten kloppen – tot op de eurocent. “Ongeveer” staat niet in mijn woordenboek (lacht). Daarom heb ik tien jaar geleden ook voor deze functie gesolliciteerd. Vroeger had ik een technische job, maar dat is geen optie meer omdat ik slechtziend ben. Ik heb een erfelijke oogaandoening. Hoe ik met de computer werk? Ik heb thuis een groot scherm, gebruik software die alles uitvergroot én heb spraakondersteuning. Als ik een e-mail open, wordt die aan mij voorgelezen. Zo kan ik mijn job probleemloos uitvoeren. Gelukkig, want ik doe het graag. Toen mijn schoonbroer kanker had, heb ik gemerkt dat de begeleiding en behandeling van patiënten beter kan. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.’ 

Leo Vissers

© Joost Joossen