Mariet Kuipers

‘Een job waarin je het verschil maakt’

Delen

Met haar grafische skills en kritische oog waakt collega Mariet Kuipers over de huisstijl – zeg maar de visuele identiteit - van Kom op tegen Kanker. Met de juiste lettertypes, kleuren, foto’s en haar typische illustraties zorgt ze ervoor dat onze communicatie uniform en herkenbaar is.

‘Iedereen kan kanker krijgen, dus bij Kom op tegen Kanker moet iedereen zich thuis voelen. Hoe onze folders en affiches, onze website en onze sociale media eruitzien, kan daartoe bijdragen. Een uitnodigende, warme en toegankelijke stijl ontwikkelen en bewaken, foto’s kiezen en illustraties maken die aanspreken: dat zijn de dingen waar ik me al drie jaar mee bezig hou. Voor ik bij Kom op tegen Kanker aan de slag ging, werkte ik in de reclamesector. We hadden veel klanten uit de non-profitsector, maar toch was het een redelijk harde wereld. Ik zat daar niet op mijn plek. Toen ik de vacature van Kom op tegen Kanker zag, had ik het gevoel dat ik hier veel meer zou kunnen betekenen. En dat klopt: er zijn niet veel jobs waarin je in die mate het verschil kunt maken. Ik sta veel dichter bij de mensen voor wie ik dingen ontwerp. De collega’s, en zelfs patiënten en hun naasten. Als vormgever kom ik niet elke dag met hen in contact, maar er zijn veel momenten waarop dat wel zo is. Ik doe fotoshoots met mensen met kanker, ik ga mee lintjes uitdelen op de Dag tegen Kanker. Zo zie ik waarom ik het doe.’

Mariet Kuipers

© Joost Joossen