Hilde Neven

'Er was veel samenhorigheid tussen de bubbels'

Delen

'Het hemelvaartweekend is altijd bijzonder voor een Kom op tegen Kanker-medewerker, maar dit jaar was het extra emotioneel. Toen ik naar Limburg trok om enkele Iedereen 1000-teams aan te moedigen, ben ik met onze Limburgse meter Dana Winner op bezoek gegaan bij onze trouwe sympathisant Jo Schepers. Pakkend, want ik wist op voorhand dat het de laatste keer zou zijn. Voor de 1000 km reed Jo al zeven jaar mee met het team Sunfarmstreetbikers uit Beverst, waarvan de laatste vier jaar als palliatieve patiënt. Het hemelvaartweekend is voor hem normaal het hoogtepunt van het jaar, maar dit jaar was hij te ziek om mee te fietsen. Hij heeft Iedereen 1000 online gevolgd. Zelf heb ik een stuk van de Antwerpse lus gefietst. De samenhorigheid was, ondanks het fietsen in bubbels, groot. Als mensen een ander blauw stuurplaatje opmerkten, riepen ze: "Iedereen 1000!" (lacht) In Bonheiden ben ik binnengesprongen in woonzorgcentrum Den Olm, waar senioren met dementie hun eigen 1000 km aflegden op hometrainers. Een hartverwarmend initiatief dat toont dat Iedereen 1000 er écht voor iedereen was. Door deze succesvolle editie kijk ik vol vertrouwen uit naar de 100km-run in Koksijde op 5 september. Voor het Plantjesweekend, dat op 17, 18 en 19 september weer op de traditionele manier zal kunnen doorgaan, worden bij FlorAmor in Lochristi alvast 450.000 azalea’s gekweekt. Ik sta te popelen om weer met mijn plantjesteams aan de slag te gaan!'

Hilde Neven

© Joost Joossen