Katia Carreweyn

'Heel Wingene heeft een sleutelhanger van mij'

Delen

Katia Carreweyn haakt al zes jaar knuffels, sleutelhangers en boekenleggers ten voordele van Kom op tegen Kanker.

‘In 2014 werd mijn papa ziek. Hij bracht dat jaar wel 50 dagen in het ziekenhuis door. Ik heb toen vele uren aan zijn bed gezeten. Om de tijd te doden, begon ik te haken: knuffels, sleutelhangers, boekenleggers … Papa koos mee welke kleuren bij elkaar pasten. Na een tijdje vroeg een collega of ik mijn creaties wou verkopen. Zo ontstond de actie ‘Amigurumi for Life’ ten voordele van Kom op tegen Kanker en Music for Life. ‘Amigurumi’ is Japans voor kleine knuffeltjes. Toen ik met mijn actie op de radio kwam, wist ineens het hele dorp ervan. De bestellingen liepen binnen. Papa was trots. Intussen heeft zowat iedereen in Wingene een sleutelhanger van mij.'

'Elk vrij moment ben ik aan het haken. Zeker in de aanloop naar De Warmste Week is het druk. Op vijf jaar tijd heb ik al 10.000 euro ingezameld, meer dan ik ooit had durven dromen. Mijn papa heb ik intussen verloren aan kanker. Sommige sleutelhangers zal ik nooit wegdoen, omdat ze me aan hem herinneren. Haken was voor mij ook een manier om mijn verdriet te verwerken. Dit jaar ga ik zeker opnieuw een kijkje nemen op De Warmste Week. De solidariteit die je daar ervaart, is ongelooflijk. Het motiveert me om ervoor te blijven gaan.’

Een knuffel, sleutelhanger of boekenlegger van Katia in huis halen?
Bezoek de Instagram-pagina van 'Amigurumi for Life'.

Organiseer ook een actie voor Kom op tegen Kanker tijdens De Warmste Week.
We helpen je graag op weg.

Katia Carreweyn

© Joost Joossen