Marleen Merckx en haar Rospot tegen Kanker

Kom op tegen Kanker en Eén houden allerlaatste Rospot-actie

Delen

Kom op tegen Kanker en Eén roepen nog een allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. Cashbetalingen moeten vanaf 1 december verplicht worden afgerond op 5 cent. Daarmee zullen de koperkleurige één en twee centjes verdwijnen uit onze portemonnees.

Marleen Merckx, het gezicht van de Rospot maakt Vlaanderen warm voor de actie: ‘Heb je thuis nog ergens rosjes liggen, verzamel ze dan voor de allerlaatste keer in een Rospot ten voordele van Kom op tegen Kanker en breng ze voor 15 januari 2020 binnen bij KBC. In de strijd tegen kanker kunnen vele kleintjes een groot verschil maken.’

Waar vind je de Rospot-sticker?

De gratis Rospot-sticker is vanaf 4 november te verkrijgen in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering. Ook op www.derospottegenkanker.be kun je hem downloaden. De sticker wordt op een pot naar keuze gekleefd. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 15 januari 2020 bij KBC worden binnengebracht.

Over de Rospot

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Ook in de daaropvolgende jaren voerden Eén en Kom op tegen Kanker verschillende succesvolle Rospot-acties. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week.

Thema's: Fundraising