Dag tegen Kanker gele lintje
Lintjes Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Op 17 oktober 2019 spoelde een golf van solidariteit over Vlaanderen en Brussel. Met de Dag tegen Kanker hebben we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem gestoken. We hebben hen getoond dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.
 

21ste Dag tegen Kanker op 15 oktober 2020

Bewaar je gele lintje en draag het opnieuw op donderdag 15 oktober 2020, voor de 21ste Dag tegen Kanker. Een datum om nu al te omcirkelen in je agenda!

Terugblik op editie 2019:
 

  • Zo'n 400 organisaties namen deel.

  • Het gele lintje werd op Facebook meer dan 27.000 keer gedeeld.

  • Zo'n 250.000 mensen hebben het gele lintje opgespeld.

  • 2345 berichtjes werden verstuurd aan mensen met kanker en hun naasten. Samen vormden ze de langste hartslag.

DTK-hartslag

We zagen het ene na het andere warme bericht, zoals: 'Bang, blij, boos, dankbaar, verdrietig, hoopvol ... Welk gevoel ook de kop opsteekt, ons hart klopt voor jou!' of 'Het is oké om af en toe de moed te verliezen, verlies echter nooit de hoop. Dit doen we samen.'

Samen zijn we erin geslaagd om iedereen getroffen door kanker te tonen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Dankzij de inzet van velen konden ze hun ziekte even vergeten. 

DTK-1

Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen legden hun kankerpatiënten extra in de watten. Honderden vrijwilligers spelden in de ziekenhuizen bezoekers het gele lintje op als teken van solidariteit. 

Ook BV’s toonden hun solidariteit. Campagneleider Frank Deboosere voerde gesprekken op de afdeling oncologie in het AZ Sint-Maarten. Onder meer Dana Winner, Davy Gilles, James Cooke en Guy Swinnen maakten tijd voor kankerpatiënten en hun naasten. Onze knuffelbeer was ook een graag geziene gast en opende heel wat harten.
 

DTK-3
DTK-4
DTK-2
DTK-1
DTK-5
DTK-6
DTK-6
DTK-7
DTK-7
DTK-8
DTK-9
DTK-8
DTK-9

Steun het hele jaar door

Het hele jaar door organiseren ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker allerlei activiteiten voor kankerpatiënten. Je vindt een overzicht op allesoverkanker.be.

Tips voor naasten

Op zoek naar tips hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Je vindt op allesoverkanker.be veel tips over wat je kunt doen of wat je beter vermijdt.