Lintjes Dag tegen Kanker
Frank Deboosere samen met zorgverlener en sympathisant op Dag tegen Kanker
Massages tijdens de Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Op 18 oktober overspoelde een golf van solidariteit Vlaanderen en Brussel. Met de Dag tegen Kanker hebben we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem gestoken. Dat doen we volgend jaar graag opnieuw op de derde donderdag van oktober.

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Dat kan door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op sociale media, door een gratis postkaartje te sturen of door als ziekenhuis, zorgorganisatie of lokaal bestuur verwenactiviteiten te organiseren voor kankerpatiënten.

20ste editie op 17 oktober 2019

Mogen we je vragen je gele lintje te bewaren? Dan kun je het opnieuw opspelden op donderdag 17 oktober 2019 voor de 20ste editie van de Dag tegen Kanker.
Een datum om nu al te omcirkelen in je agenda!

Geniet nog even na van de Dag tegen Kanker 2018

  • Meer dan 300 organisaties namen deel aan de Dag tegen Kanker.
  • Meer dan 250.000 mensen speldden het gele lintje op. Een symbolisch getal, want er leven vandaag in Vlaanderen zo'n 250.000 mensen met en na kanker.
  • 10.658 postkaartjes werden verstuurd aan mensen met kanker en hun naasten.
  • 78.000 sympathisanten hebben het gele lintje gedeeld via Facebook.

‘Het raakte me enorm’. ‘Een prachtig initiatief’. ‘Ik voel zo de verbondenheid’.
De reacties van kankerpatiënten, maar ook van hun naasten en hulpverleners, spraken boekdelen. Met de Dag tegen Kanker zijn we erin geslaagd een warm gevoel uit te dragen en kankerpatiënten te tonen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Zo konden zij hun ziekte eventjes vergeten.

Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker
Dag tegen Kanker

Samen steunen we kankerpatiënten het hele jaar door

Activiteiten

Ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker organiseren het hele jaar door allerlei activiteiten voor kankerpatiënten.

Tips

Op zoek naar tips over hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Ontdek wat je kunt zeggen en doen, maar ook wat je beter vermijdt.