Dag tegen Kanker gele lintje
Lintjes Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Op 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Dan zorgen we dat Vlaanderen en Brussel weer overspoeld worden door een golf van solidariteit, en steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. Met de Dag tegen Kanker tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Dat gebeurt op tal van manieren.

Wat gebeurt er op de Dag tegen Kanker (en de dagen ervoor)?

Digitaal aanbod

NIEUW! Wegens de coronasituatie organiseert Kom op tegen Kanker in de week van de Dag tegen Kanker een digitaal aanbod, met een aantal coronaveilige, informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties (voor patiënten, mantelzorgers en professionals).

Individuele babbels

Op 13, 14 en 15 oktober stellen onze vrijwilligers zich beschikbaar voor een babbel met een kankerpatiënt of naaste. Vanop afstand (telefonisch of beeldbabbel) of ter plaatse (wandel- of raambabbel, of in de babbelbus). Inschrijven kan vanaf 1 oktober. Meer info

Hartverwarmende activiteiten

Tal van organisaties nemen op verschillende manieren deel aan de Dag tegen Kanker. Heel wat ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseren hartverwarmende en coronaveilige activiteiten voor patiënten en hun naasten. Bekijk alle deelnemers

Op radio, tv en sociale media

In aanloop naar en op 15 oktober zelf krijgt de Dag tegen Kanker ook op radio en televisie flink wat aandacht. Daarnaast willen we de sociale media graag opnieuw doen overspoelen door een gele golf van solidariteit.
Meer info

Doe zelf ook mee en laat kankerpatiënten en hun naasten weten dat ze er niet alleen voor staan!

Draag of deel het gele lintje

Op donderdag 15 oktober willen we Vlaanderen weer doen overspoelen door een gele golf van solidariteit. We roepen dus iedereen op om die dag het gele lintje te dragen of om het op sociale media te delen.
Meer info

Laat je hart spreken

Laat iemand met kanker in je omgeving weten dat je meeleeft, via een digitale boodschap of een gratis postkaartje. Neem deel aan onze publiekscampagne die loopt in de week voor de Dag tegen Kanker en op onze sociale media. Meer info later

Ook als organisatie nog deelnemen aan de Dag tegen Kanker?

Terugblik op editie 2019:
 

  • Zo'n 400 organisaties namen deel.

  • Het gele lintje werd op Facebook meer dan 27.000 keer gedeeld.

  • Zo'n 250.000 mensen hebben het gele lintje opgespeld.

  • 2345 berichtjes werden verstuurd aan mensen met kanker en hun naasten. Samen vormden ze de langste hartslag.

DTK-hartslag

We zagen het ene na het andere warme bericht, zoals: 'Bang, blij, boos, dankbaar, verdrietig, hoopvol ... Welk gevoel ook de kop opsteekt, ons hart klopt voor jou!' of 'Het is oké om af en toe de moed te verliezen, verlies echter nooit de hoop. Dit doen we samen.'

Samen zijn we erin geslaagd om iedereen getroffen door kanker te tonen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Dankzij de inzet van velen konden ze hun ziekte even vergeten. 

DTK-1

Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen legden hun kankerpatiënten extra in de watten. Honderden vrijwilligers spelden in de ziekenhuizen bezoekers het gele lintje op als teken van solidariteit. 

Ook BV’s toonden hun solidariteit. Campagneleider Frank Deboosere voerde gesprekken op de afdeling oncologie in het AZ Sint-Maarten. Onder meer Dana Winner, Davy Gilles, James Cooke en Guy Swinnen maakten tijd voor kankerpatiënten en hun naasten. Onze knuffelbeer was ook een graag geziene gast en opende heel wat harten.
 

DTK-3
DTK-4
DTK-2
DTK-1
DTK-5
DTK-6
DTK-6
DTK-7
DTK-7
DTK-8
DTK-9
DTK-8
DTK-9

Steun het hele jaar door

Het hele jaar door organiseren ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker allerlei activiteiten voor kankerpatiënten. Je vindt een overzicht op allesoverkanker.be.

Tips voor naasten

Op zoek naar tips hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Je vindt op allesoverkanker.be veel tips over wat je kunt doen of wat je beter vermijdt.

banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker