DTK lokale overheid

Dag tegen Kanker

Als lokale overheid deelnemen

Ook lokale overheden kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer warme en deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten in een lokaal dienstencentrum, een woonzorgcentrum ...

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. De voorbije jaren werden op heel wat plaatsen leuke, deugddoende activiteiten georganiseerd. Denk aan een yogasessie, kookdemonstratie, een workshop rond gelaatsverzorging ... Want naast medische verzorging zijn ook ontspanning, psychosociale steun en contact met lotgenoten belangrijk. Vind hier inspiratie en tips.

  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden

Kom op tegen Kanker stelt gele lintjes ter beschikking aan lokale overheden. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te tonen en patiënten een hart onder de riem te steken.

  • Deel op 20 oktober het gele lintje op sociale media

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 20 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel dit lintje met #dagtegenkanker en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Doe mee aan onze publiekscampagne

Zo veel mogelijk mensen mobiliseren en verbinden, dat is de bedoeling. Deze publiekscampagne start een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw contactpersoon in de loop van oktober meer informatie.

De Dag tegen Kanker bekendmaken in jouw stad of gemeente, of communiceren over activiteiten die je organiseert? Download hier het nodige promomateriaal.

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker:

Lokale dienstencentra