DTK lokale overheid

Dag tegen Kanker

Als lokale overheid deelnemen

Ook lokale overheden kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer deugddoende en coronaveilige activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten in een lokaal dienstencentrum, een woonzorgcentrum ...

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Conform de geldende veiligheidsvoorschriften kan dat opnieuw. Immers, naast medische verzorging zijn ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Maak het digitale aanbod van Kom op tegen Kanker mee bekend

Kom op tegen Kanker organiseert een digitaal aanbod in de week van de Dag tegen Kanker, waaraan patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen deelnemen. Informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties.

  • Vraag personeelsleden om het gele lintje op te spelden

Kom op tegen Kanker stelt gele lintjes ter beschikking aan lokale overheden tegen een kleine vergoeding. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten en patiënten een hart onder de riem te steken.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Deel op 21 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 21 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Dat kan een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via www.dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw contactpersoon in de loop van oktober meer informatie.

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker:

Lokale dienstencentra

Stephanie_Decoene

Stephanie Decoene

Verantwoordelijke Regionale Werking & Psychosociale Diensten

Gemeente-/stadsdiensten