Dag tegen Kanker in woonzorgcentra

Dag tegen Kanker

Als woonzorgcentrum deelnemen

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook woonzorgcentra vaak zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Als woonzorginstelling kun je op verschillende manieren deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer warme en deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

De voorbije jaren organiseerden heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel leuke activiteiten. Denk aan een yogasessie, kookdemonstratie, een workshop rond gelaatsverzorging ... Want naast medische verzorging zijn ook ontspanning, psychosociale steun en contact met lotgenoten belangrijk. Wil je ook een verwenactiviteit organiseren in jouw woonzorgcentrum? Vind hier inspiratie en tips. Of download hier al de fit-o-meter.

  • Vraag personeelsleden en bezoekers om het gratis gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te tonen. De gele lintjes blijven elk jaar dezelfde, zo kun je ze hergebruiken.

  • Deel op 20 oktober het gele lintje op sociale media

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 20 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel dit lintje met #dagtegenkanker en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Doe mee aan onze publiekscampagne

Zo veel mogelijk mensen mobiliseren en verbinden, dat is de bedoeling. Deze publiekscampagne start een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via dagtegenkanker.be en onze sociale media. De contactpersoon in jouw woonzorgcentrum ontvangt in de loop van oktober meer informatie.

De Dag tegen Kanker bekendmaken in jouw woonzorgcentrum of communiceren over activiteiten die je organiseert? Download hier het nodige promomateriaal.

Aandacht voor ouderen en kanker, het hele jaar door

Kanker is bij uitstek een ziekte die vooral ouderen treft. Zowel in onze projectfinanciering, onze eigen dienstverlening als ons beleidswerk hebben we oog voor kwetsbare ouderen. Heb je een idee of suggestie waarmee we elkaar kunnen versterken om nog betere zorg te bieden, contacteer dan gerust Katrien Elpers (gegevens onderaan).

Vragen of meer info?

Contacteer de coördinator bij Kom op tegen Kanker.