Dag tegen Kanker in woonzorgcentra

Dag tegen Kanker

Als woonzorgcentrum deelnemen

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook woonzorgcentra vaak zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Woonzorgcentra kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op verschillende manieren. Hieronder ontdek je hoe.

  • Vraag personeelsleden om het gratis gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten. De gele lintjes blijven elk jaar dezelfde. Zo kun je ze volgende edities hergebruiken.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Deel op 21 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 21 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Organiseer deugddoende en coronaveilige activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

De voorbije jaren organiseerden veel woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Conform de geldende veiligheidsvoorschriften kan dat opnieuw. Immers, naast medische verzorging zijn ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. Wil je ook een verwenactiviteit organiseren in jouw woonzorgcentrum? Vind hier inspiratie en tips. Of download hier al de fit-o-meter.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Maak het digitale aanbod van Kom op tegen Kanker mee bekend

Kom op tegen Kanker organiseert een digitaal aanbod in de week van de Dag tegen Kanker. Informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties. Bewoners, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen deelnemen. Alle info vind je vanaf eind augustus onder het luik Editie 2021.

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Dat kan een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via www.dagtegenkanker.be en onze sociale media. De contactpersoon in jouw woonzorgcentrum ontvangt in de loop van oktober meer informatie.

Aandacht voor ouderen en kanker, het hele jaar door

Kanker is bij uitstek een ziekte die vooral ouderen treft. Zowel in onze projectfinanciering, onze eigen dienstverlening als ons beleidswerk hebben we oog voor kwetsbare ouderen. Heb je een idee of suggestie waarmee we elkaar kunnen versterken om nog betere zorg te bieden, contacteer dan gerust Katrien Elpers (gegevens onderaan).

Download communicatiemateriaal

Wordt later nog aangevuld met o.a. slides voor op beeldschermen.

Vragen of meer info?

Contacteer de coördinator Ouderenwerking bij Kom op tegen Kanker: