Ziekenhuizen nemen deel aan de Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Als ziekenhuis deelnemen

Ziekenhuizen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer warme en deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. De voorbije jaren organiseerden bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel leuke, deugddoende activiteiten. Denk aan een yogasessie, kookdemonstratie, een workshop rond gelaatsverzorging ... Want naast medische verzorging zijn ook ontspanning, psychosociale steun en contact met lotgenoten belangrijk. Vind hier inspiratie en tips.

  • Vraag personeelsleden en bezoekers om het gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te tonen. De gele lintjes stellen we gratis ter beschikking, maar blijven elk jaar dezelfde. Zo kunt u ze hergebruiken.

  • Deel op 20 oktober het gele lintje op sociale media

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 20 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel dit lintje met #dagtegenkanker en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Dat kan een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via www.dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw ziekenhuis in de loop van oktober meer informatie.

De Dag tegen Kanker bekendmaken in jouw ziekenhuis of communiceren over activiteiten die je organiseert? Download hier het nodige promomateriaal

Vragen of meer info?

Contacteer je regiocoördinator bij Kom op tegen Kanker: