Dag tegen Kanker gele lintje

Dag tegen Kanker

Als zorg- of inloophuis deelnemen

Zorg- en inloophuizen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de Dag tegen Kanker. Hieronder ontdek je hoe.

  • Organiseer warme en deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. De voorbije jaren organiseerden verschillende woonzorgcentra en bijna alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel leuke activiteiten. Denk aan een yogasessie, kookdemonstratie, een workshop rond gelaatsverzorging ... Want naast medische verzorging zijn ook ontspanning, psychosociale steun en contact met lotgenoten belangrijk. Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Vraag bestuursleden en vrijwilligers om het gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te tonen. De gele lintjes stellen we gratis ter beschikking, maar blijven elk jaar dezelfde. Zo kunt u ze hergebruiken.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Deel op 20 oktober het gele lintje op sociale media

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 20 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel dit lintje met #dagtegenkanker en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Zo veel mogelijk mensen mobiliseren en verbinden, dat is de bedoeling. Deze publiekscampagne start een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw instelling in de loop van oktober meer informatie.

De Dag tegen Kanker bekendmaken in jouw zorg- of inloophuis of communiceren over activiteiten die je organiseert? Download hier het nodige promomateriaal.

Vragen of meer info?

Contacteer je regiocoördinator bij Kom op tegen Kanker: