DTK in zorgorganisaties

Dag tegen Kanker

Als zorgorganisatie deelnemen

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook (thuis)zorgorganisaties vaker zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Zorgorganisaties kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op volgende manieren.

  • Organiseer warme en deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. De voorbije jaren organiseerden heel wat zorgorganisaties in Vlaanderen en Brussel leuke, deugddoende activiteiten. Denk aan een yogasessie, kookdemonstratie, een workshop rond gelaatsverzorging ... Want naast medische verzorging zijn ook ontspanning, psychosociale steun en contact met lotgenoten belangrijk. Vind hier inspiratie en tips.

  • Vraag personeelsleden en bezoekers om het gratis gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te tonen. De gele lintjes stellen we gratis ter beschikking, maar blijven elk jaar dezelfde. Zo kunt u ze hergebruiken.

  • Deel op 20 oktober het gele lintje op sociale media

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 20 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel dit lintje met #dagtegenkanker en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Doe mee aan onze publiekscampagne

Zo veel mogelijk mensen mobiliseren en verbinden, dat is de bedoeling. Deze publiekscampagne start een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw contactpersoon in de loop van oktober meer informatie.

De Dag tegen Kanker bekendmaken in jouw zorgorganisatie of communiceren over activiteiten die je organiseert? Download hier het nodige promomateriaal.

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker: