DTK in zorgorganisaties

Dag tegen Kanker

Als zorgorganisatie deelnemen

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, waardoor ook (thuis)zorgorganisaties vaker zorg verlenen aan mensen die kanker hebben (gehad). Zorgorganisaties kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op volgende manieren.

  • Vraag personeelsleden om het gratis gele lintje op te spelden

Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten. De gele lintjes blijven elk jaar dezelfde. Zo kun je ze volgende edities hergebruiken.

Gele lintjes
Gele lintjes
Gele lintjes-2
  • Organiseer deugddoende, coronaveilige activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Conform de geldende veiligheidsvoorschriften kan dat opnieuw. Immers, naast medische verzorging zijn ook psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. Wil je een verwenactiviteit organiseren in jouw zorgorganisatie? Vind hier inspiratie en tips.

Verwenactiviteiten voor kankerpatiënten
Workshop juwelen maken
Sapjes
  • Deel op 21 oktober het gele lintje op sociale media met #dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker deelt op zijn Facebook, Twitter en Instagram op 21 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

  • Maak het digitale aanbod van Kom op tegen Kanker mee bekend

Kom op tegen Kanker organiseert een digitaal aanbod in de week van de Dag tegen Kanker, waaraan patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen deelnemen. Informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties. Alle info vind je vanaf eind augustus onder het luik Editie 2021.  

  • Neem deel aan onze publiekscampagne

Dat kan een week voor de Dag tegen Kanker en loopt via www.dagtegenkanker.be en onze sociale media. We bezorgen jouw contactpersoon in de loop van oktober meer informatie.

Download hier communicatiemateriaal

Wordt later nog aangevuld met o.a. slides voor op beeldschermen.

Vragen of meer info?

Contacteer je coördinator bij Kom op tegen Kanker:

Tom Van Schandevyl

Tom Van Schandevyl

Verantwoordelijke Lotgenoten & Patiëntenparticipatie