Wandelpad

Een wandelpad om even bij stil te staan

Even wandelen en tegelijk even stilstaan. Bij de prachtige omgeving, bij jezelf of bij een naaste. Bij een herinnering. Bij alles wat je hebt bereikt en bij wat nog moet komen. En tegelijk je hoofd eens helemaal leegmaken en je lijf laten uitwaaien. Dat is het Kom op tegen Kanker-wandelpad.

De coronacrisis laat niets of niemand onberoerd, ook het Kom op tegen Kanker-wandelpad niet. We onderzoeken momenteel hoe en wanneer we verder kunnen gaan met de Kom op tegen Kanker-mijlpalen. Zodra er nieuws is, lees je het hier.

Wandelen en tot rust komen

De strijd tegen kanker doet iets met een mens. Niet alleen met je lichaam, maar ook met je hoofd. Een goede verbinding met de natuur en jezelf zijn dus essentieel om even tot rust te komen en je veerkracht te versterken. En dat geldt voor iedereen, of je nu met kanker geconfronteerd wordt of niet. Want alleen als je soms even stilstaat, kun je daarna weer 100 % vooruit.

De Verhalen

In tijden van drukte, ziekte, maar ook als alles goed gaat, is het belangrijk om regelmatig te ontprikkelen. Contact met de natuur is dan ideaal om innerlijke rust te verkrijgen.

Nathalie Cardinaels

Klinisch psycholoog en mindfulnesstrainer

Nathalie Cardinaels
De Mijlpalen

De mijlpalen

Het Kom op tegen Kanker-wandelpad is meer dan een geweldige wandelroute. Langs het pad komen binnenkort prachtige, houten mijlpalen te staan. Die staan symbool voor de weg die we allemaal samen al hebben afgelegd in de strijd tegen kanker. Ze zullen worden gegraveerd met persoonlijke boodschappen en verhalen van troost, dankbaarheid en moed. Zo creëren we samen een wandelpad om even bij stil te staan.

Lees meer

De verhalen

Op de mijlpalen kan iedereen die dat wil een boodschap laten graveren. Een boodschap die getuigt van een mijlpaal in een kankerproces, van dankbaarheid voor iemand die de ziekte overleefde of als aandenken aan een dierbare. Ontdek de verhalen achter de boodschappen.

Kristel Verbeke

Nooit zonder jou onderweg

Het verhaal van Kristel Verbeke

Als prille twintiger heb ik m’n papa verloren aan kanker. Ter ere van hem en alle andere slachtoffers laat ik de boodschap ‘Nooit zonder jou onderweg’ graveren. Want we zijn nooit onderweg zonder hen …

Dag per dag. Vooruit is de weg!

Het verhaal van Anne De Maeseneer

Negen maanden geleden moest mijn man ons gezin achterlaten en verloor ik mijn rots in de branding. Hij is op zijn 60ste geveld door een zeldzame vorm van hersenkanker. (Nog) niet te genezen en onbehandelbaar.

Ooit zijn we weer samen

Het verhaal van Karel Bastiaensen

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat mijn vrouw de strijd tegen kanker verloor.

De mijlplaatjes

Wie een boodschap laat graveren, krijgt naast een gravure op de mijlpaal ook een mijlplaatje opgestuurd. Op dat kwalitatief houten plaatje wordt jouw boodschap nog eens gegraveerd, zodat je er thuis ook van kunt genieten.

De mijlplaatjes
Uw geld goed besteed

Jouw geld goed besteed

Met jouw bijdrage aan de Kom op tegen Kanker-mijlpalen help je de volgende mijlpalen in de strijd tegen kanker te bereiken. Want met de opbrengst van de mijlpalen gaan wij door om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten.

Een initiatief van
In samenwerking met
Trouwe partner KBC