Goed nieuws: verzekering niet meer duurder na zware ziekte

Delen

Minister Kris Peeters maakt komaf met duurdere verzekeringen voor mensen die ooit ziek waren of nog kampen met een aandoening die onder controle is. Hij voert ‘het recht om vergeten te worden’ in, waarvoor Kom op tegen Kanker al lang pleitte. Hij neemt het initiatief naar aanleiding van de Dag tegen Kanker die morgen plaatsvindt.

​​​​Wie een verzekering wil afsluiten, moet nu nog melden of hij ooit aan een zware ziekte heeft geleden. Het gevolg: een premie die tot wel acht keer duurder kan zijn dan normaal, enkel en alleen omdat de verzekerde bijvoorbeeld ooit kanker heeft gehad. Oneerlijk, vonden heel wat patiëntenorganisaties zoals Kom op tegen Kanker. Vorige week nog ontving zijn kabinet collega Wim en ervaringsdeskundige Josefien voor een gesprek.

En al dat lobbywerk heeft succes gehad! Minister van Consumentenzaken Kris Peeters laat nu 'het recht om vergeten te worden' opnemen in de verzekeringswetgeving. Mensen die ooit een zware ziekte hadden of aan een aandoening zoals diabetes lijden, maar die perfect onder controle hebben, hebben dan geen meldingsplicht meer. De wetgeving zal o.a. toepasbaar zijn op de gezondheidsverzekeringen en de schuldsaldoverzekering en wordt wellicht nog voor het einde van het jaar aangepast.

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws, 17 oktober 2018

Thema's: Kinderen Studeren