Lauren Müller & Stan Van Samang

'Iedereen is daar om dezelfde reden'

Delen

Als meter van de 100km-run schaarde Thuis-actrice Lauren Müller al snel een topteam van lopers rond zich. Daarin mocht Stan Van Samang niet ontbreken. Zelf neemt ze de 10 km voor zich, terwijl teamgenoot Stan zich waagt aan de 20 km.

Lauren: 'De vorige editie van de 100km-run was een afknapper. Ik was voor de 30 kilometer aan het trainen. Een knieblessure in januari hield me niet tegen, maar een coronabesmetting drie dagen voor de run was er te veel aan. Met pijn in het hart heb ik me laten vervangen door Thuis-collega Bram Spooren. Ik kijk dus enorm uit naar 19 maart. Mijn vader is gestorven aan longkanker en verschillende mensen in mijn dichte omgeving worden nu ook met de ziekte geconfronteerd. Alle deelnemers dragen zulke verhalen mee. Dat zorgt voor een grote verbondenheid: iedereen is daar om dezelfde reden.’

Stan: 'Ik heb niet getwijfeld toen Lauren mij vroeg haar team te vervoegen. In de sporthumaniora was mijn conditie top, maar dat is ondertussen vijftien jaar en  evenveel kilo’s geleden. De 100km-run is een perfecte aanleiding om mijn loopschoenen weer boven te halen. Ik train voor de 20 kilometer. Ik heb al gezongen op evenementen van Kom op tegen Kanker. Zelfs op het podium voel je dat daar een bijzondere sfeer hangt. Wat zal dat dan worden in zo’n ‘bain de foule’, met bijna 500 deelnemende ploegen? Sport is altijd emotie. Als je geld ophaalt voor zo’n mooi doel, wordt het nog specialer.’

  • Kom mee lopen, supporteren of helpen op de 100km-run in Deinze op 19 maart. Ontdek de mogelijkheden via de100kmrun.be.
Lauren Müller & Stan Van Samang

© Joost Joossen

Thema's: De 100km-run