Bij jongvolwassenen

Ontmoetingsdagen Kom op tegen Kanker
  • Met jongvolwassenen met kanker
  • Op nog te bepalen locaties (in je buurt)
  • Praten, luisteren en logistiek ondersteunen tijdens activiteiten
  • Op nog te bepalen momenten
  • Tweewekelijks of enkele dagen per jaar

Kom op tegen Kanker heeft een actieve jongerenwerking en is daarvoor geregeld op zoek naar vrijwilligers. Zij zetten zich een jaar lang om de twee weken in als buddy of begeleiden de ontmoetingsdagen en vakantieweek voor jongvolwassenen met kanker van 16 tot 35 jaar oud.

Buddywerking

Als buddy bied je een jongere met kanker een luisterend oor en maak je verschillende, soms moeilijke onderwerpen bespreekbaar in een ontspannen sfeer. Je onderneemt bijvoorbeeld samen activiteiten of kiest eerder voor een rustige babbel, afhankelijk van de nood van de jongere die je begeleidt. Zo geef je een jongvolwassene met kanker een extra duwtje in de rug om tijdens of na de ziekte verder te gaan met het leven en om sociale contacten te onderhouden.

Ontmoetingsdagen en vakantieweek

Als begeleider van de ontmoetingsdagen voor jongvolwassenen met kanker (vijf zaterdagen per jaar) bied je een luisterend oor en help je jongeren wanneer ze logistieke ondersteuning nodig hebben bij activiteiten. De vrijwilligers die de ontmoetingsdagen begeleiden vormen samen de begeleidingsploeg van de jaarlijkse vakantieweek voor jongvolwassenen met kanker.

Pilootproject: A-team

Het A-team wil AYA's, jongvolwassen kankerpatiënten tussen 16 en 35 jaar oud, helpen en ondersteunen. Als vrijwilliger bij het A-team bied je hen informatie op maat, tips en advies én vooral ook een luisterend oor. Dit uniek pilootproject loopt gedurende twee jaar in deze ziekenhuizen: UZ Leuven, UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel, Jessa ziekenhuis, AZ Groeninge, AZ Geel, Maria Middelares, AZ Sint-Lucas, Imeldaziekenhuis Bonheiden en AZ Klina (je hoeft niet persé daar behandeld te zijn).

Geen vacature voor jou?

Stuur ons een open sollicitatie als vrijwilliger!