Lessenpakketten De Pet op tegen Kanker

Lessenpakketten De Pet op tegen Kanker

Aan de hand van educatieve pakketten wil de campagne De Pet op tegen Kanker leerkrachten helpen om kanker bespreekbaar te maken in hun klas. Hoe ga je er als leerkracht mee om als een van je leerlingen de ziekte van dichtbij meemaakt? En hoe vertaal je dat naar interessante leerstof die past binnen de eindtermen? De antwoorden vind je in onze gratis lessenpakketten.

Lessenpakket derde graad

Het lessenpakket voor de derde graad 'Didactische bundel om in de klas rond het thema kanker te werken' (pdf) is enkel digitaal beschikbaar.
Om het lessenpakket te downloaden ga je best als volgt te werk: download de pdf, bewaar hem op je computer. Je gebruikt best Acrobat Reader (gratis te downloaden https://get.adobe.com/nl/reader/). Je hebt versie 9 of recenter nodig. De plug-ins om pdf's rechtstreeks in je browser te bekijken en andere pdf-lezers zijn niet altijd even betrouwbaar voor het weergeven van interactieve toevoegingen.

Bij het lessenpakket hoort ook een verhaal: 'Iedereen tegen Kanker'. Lees het!

 

Lessenpakket tweede graad

Het lessenpakket voor de tweede graad 'Didactische bundel om in de klas rond het thema kanker te werken' (pdf) is enkel digitaal beschikbaar.

Bij het lessenpakket hoort ook een verhaal: 'De Pet op tegen Kanker'. Het verhaal 'De Pet op tegen Kanker' werd in september 2015 verspreid in alle Vlaamse scholen. Er is nog een kleine voorraad gedrukte verhalen 'De Pet op tegen Kanker'. Uw school kan bestellen door een mailtje te sturen naar depetop@komoptegenkanker.be. Vermeld uw school, uw naam, adres en het gewenste aantal. Zolang de voorraad strekt.

 

Lessenpakket eerste graad

Het lessenpakket voor de eerste graad 'Didactische bundel om in de klas rond het thema kanker te werken' (pdf)  is enkel digitaal beschikbaar.

Bij het lessenpakket hoort ook een verhaal: 'Kom op voor meester Rob'. De prentenboeken 'Kom op voor meester Rob!' werden in september 2016 verspreid in alle Vlaamse scholen.
Er is nog een kleine voorraad gedrukte verhalen 'Kom op voor meester Rob!'. Uw school kan bestellen door een mailtje te sturen naar depetop@komoptegenkanker.be. Vermeld uw school, uw naam, adres en het gewenste aantal. Zolang de voorraad strekt.

 

De lessenpakketten maken deel uit van de campagne De Pet op tegen Kanker voor kinderen uit het Nederlandstalige basisonderwijs. Het is een samenwerking tussen Ketnet en Kom op tegen Kanker. Lees meer