Projecten

Kom op tegen Kanker investeert miljoenen in innoverend onderzoek en zorginitiatieven die kanker vermijden of de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten verbeteren. Het gaat steeds om projecten die een directe impact hebben op de patiënt en dat om commerciële redenen geen of onvoldoende steun krijgen van de farmaceutische industrie. Lees je graag meer over de manier waarop de projectaanvragen beoordeeld worden, de opvolging en het financiële beheer van de gesteunde projecten? Of bekijk het overzicht van alle onderzoeken die we financieren.

Verfijnen

Naar weloverwogen beslissingen bij de opsporing van dikkedarmkanker. De ontwikkeling en piloottest van een artificiële intelligentie tool voor gedeelde besluitvorming in de huisartsenpraktijk.

Prof. dr. Guido Van Hal (UAntwerpen)
€317.732

Belgian Occupational Cancer (BOCCA) database om werkgerelateerde kankers op te sporen en te voorkomen

Sofie Vandenbroeck (IDEWE)
€134.090

Screening baarmoederhalskanker verhogen via huisartsgebaseerde interventies: ESSAG-trial

Sara Willems (Ugent)
€416.452

Ontwikkeling van de Toolkit ‘Samen voor een rookvrije buurt’

Dries Vandenbempt (Vlaams Instituut Gezond Leven vzw)
€236.000

Sport en recreatie-activiteiten als middel voor rookpreventie bij kwetsbare jongeren: ontwikkelen en testen van een nieuwe preventie-aanpak voor jongeren die moeilijk te bereiken zijn.

Maïté Verloigne (Ugent)
€387.000

#SmokeFree: Ontwikkelen en testen van een Active Involvement Intervention die met behulp van sociale media roken bij adolescenten wil voorkomen

Kathleen Beullens (KU Leuven)
€349.970

Transplacentale carcinogene mechanismen van blootstelling aan roet

Tim Nawrot (UHasselt)
€482.957