Brussendag en brussenweekend

Brussen, dat zijn broers of zussen van kinderen die kanker hebben (gehad). Vaak staan zij in de schaduw van hun zieke broer of zus. Daarom zorgt Kom op tegen Kanker ervoor dat ze extra aandacht krijgen tijdens de jaarlijkse brussendag (voor brussen tussen 6 en 12 jaar) of het brussenweekend (voor brussen van 12 tot 18 jaar).

Wat kun je verwachten? Een dag of weekend lang plezier maken met leeftijdsgenoten! Ervaren monitoren zorgen telkens voor een heleboel toffe activiteiten. Er hoeft niet gepraat te worden over de zieke broer of zus, voor de meeste kinderen volstaat het om te weten dat de anderen hetzelfde meegemaakt hebben om zich op hun gemak te voelen.

Brussenweekend

Afgelopen lente gingen we op brussenweekend naar De Hagaard in Overijse. Het werd een superplezante tweedaagse met een heleboel opdrachten en een chique casino. Maar het was ook enorm spannend ... want één van de brussen probeerde de boel te saboteren! Werd de mol op tijd ontmaskerd?! De brussen kregen alvast het bezoek en de hulp van niemand minder dan Sven Pede, winnaar van De Mol 2022.

Ben jij ook een brus? Vraag in het ziekenhuis waar jouw broer of zus behandeld wordt/werd eens naar het brussenweekend of lees hier meer

Brussenweekend 2023

Brussenweekend 2023

Brussendag 2023


Brussendag 

In november organiseerden we een sportieve brussendag in Aalst. Een heleboel enthousiaste brussen sprongen erop los in een trampolinepark, om na de middag een spannende laserbattle te houden in een avonturenpark. De vele blije gezichten spraken voor zich.

Ben jij ook een brus? Vraag in het ziekenhuis waar jouw broer of zus behandeld wordt/werd eens naar de brussendag of lees hier meer. 

Brussendag 2023

Het doet deugd om gewoon eens plezier te maken.

Loeka

Brus van Janne / ging mee op brussenweekend

Loeka Brussenweekend
Tags: Ontspannen