Brussendag en brussenweekend

Brussen, dat zijn broers of zussen van kinderen die kanker hebben (gehad). Vaak staan zij in de schaduw van hun zieke broer of zus. Daarom zorgt Kom op tegen Kanker ervoor dat ze extra aandacht krijgen tijdens de jaarlijkse brussendag (voor brussen tussen 6 en 12 jaar) of het brussenweekend (voor brussen van 12 tot 18 jaar).

Wat kun je verwachten? Een dag of weekend lang plezier maken met leeftijdsgenoten! Ervaren monitoren zorgen telkens voor een heleboel toffe activiteiten. Er hoeft niet gepraat te worden over de zieke broer of zus, voor de meeste kinderen volstaat het om te weten dat de anderen hetzelfde meegemaakt hebben om zich op hun gemak te voelen.


Brussenweekend

Afgelopen lente gingen we op brussenweekend naar Het Verloren Bos in Lokeren. Samen met hun begeleiders mochten de brussen overnachten in een heus kasteel. Het werd een avontuurlijke tweedaagse, met op het programma onder meer een kajaktocht en een wedstrijdje lasershooten. Afsluiten deden we met een keitoffe fluofuif. 

Ben jij ook een brus? Vraag in het ziekenhuis waar jouw broer of zus behandeld wordt/werd eens naar het brussenweekend of lees hier meer

Brussenweekend 2022

Brussenweekend 2022

Brussendag 2022


Brussendag 

In november organiseerden we een sportieve brussendag in Fitopia in Edegem. Een heleboel enthousiaste brussen werden voor één dag echte circusartiesten en leerden allerlei toffe kunsten. Daarnaast konden ze zich uitleven tijdens een workshop drums en kickboxen, of ontspannen tijdens een yogasessie. 

Ben jij ook een brus? Vraag in het ziekenhuis waar jouw broer of zus behandeld wordt/werd eens naar de brussendag of lees hier meer. 

Brussendag 2022

Het doet deugd om gewoon eens plezier te maken.

Loeka

Brus van Janne / ging mee op brussenweekend

Loeka Brussenweekend
Tags: Ontspannen