Ontspannen

Patiënten en naasten steunen

Ontmoetingsdag jongvolwassenen

Ontmoetingsdagen

Tijdens de ontmoetingsdagen nemen jongvolwassenen met kanker samen deel aan verschillende activiteiten. Ze kunnen dan ook verhalen delen en ervaringen uitwisselen met andere jongeren die begrijpen wat het betekent om kanker te hebben.

Buddywerking

Een buddy staat een jongvolwassene met kanker bij met raad en daad en maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar. Een buddy geeft ook een extra duwtje in de rug om tijdens of na de ziekte verder te gaan met het leven en sociale contacten te onderhouden.

Ontmoetingsdagen Kom op tegen Kanker

Vakantieweek voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad), kunnen lotgenoten ontmoeten en zich samen met hen ontspannen tijdens de gratis vakantieweek aan zee die Kom op tegen Kanker elk jaar organiseert.

Vakantiekamp

Vakantiekamp voor kinderen met kanker

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen van 6 tot 17 jaar met kanker.

Brussendag en brussenweekend

Brussen, dat zijn broers of zussen van kinderen die kanker hebben (gehad). Vaak staan zij in de schaduw van hun zieke broer of zus. Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat ze extra aandacht krijgen.

Gezinsdag

Gezinsdag

Sinds 2015 organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar de gezinsdag, voor kinderen met kanker tot zes jaar en hun familie. Het is een dag boordevol ontspanning en ondersteuning, want het kan zo'n deugd doen om er samen even tussenuit te zijn.  Voor hen is deze gezinsdag gratis, andere familieleden en vrienden krijgen een voordeeltarief.

Recht op informatie

Goede informatie over kanker

Volgens Kom op tegen Kanker heeft elke kankerpatiënt het recht om eerlijk, tijdig, volledig, in een voor hem verstaanbare taal en op een begrijpelijke manier geïnformeerd te worden.