Vakantiekamp voor kinderen met kanker

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenoten op kamp. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker.

Een weekje spelen en genieten met leeftijdsgenoten, eens ongestoord praten met iemand die hetzelfde meemaakt, jezelf niet ànders hoeven te voelen ... Voor de kinderen en jongeren is het kamp een onvergetelijke ervaring.

Ook voor ouders kan het een welkome adempauze betekenen. Monitoren begeleiden de kinderen, verpleegkundigen en artsen waken erover dat inspuitingen, infusen enzovoort op kamp gewoon kunnen doorgaan.

De inschrijvingen lopen via het kinderoncologisch centrum van het ziekenhuis waar het kind wordt behandeld. Je vindt meer info op de website van het vakantiekamp.

Jong! (en ziek)


Stein De Sterck en Jeroen Boone gaan al jaren mee naar het vakantiekamp als monitor. In samenwerking met Kom op tegen Kanker schreven ze daarover het aangrijpende boek "Jong! (en ziek)". Daarin vertellen twaalf jonge kankerpatiënten hun verhaal. Ze praten over hun twijfels, grote en kleine dromen, angsten, pijn en onzekerheid.

Door deze verhalen te bundelen, willen de auteurs dat meer jongeren iets hebben aan het lotgenotencontact dat tijdens het vakantiekamp zo belangrijk is. Al is het leespubliek uiteraard veel ruimer dan alleen tieners. Dit boek laat niemand onberoerd.

Op school word ik soms uitgelachen omdat ik het enige kindje ben dat ziek is. Hier word ik niet uitgelachen omdat alle kinderen hetzelfde hebben meegemaakt.

Elien

ging mee op vakantiekamp

Vakaniekamp
Tags: Ontspannen