Vakantiekamp

Vakantiekamp voor kinderen met kanker

Ook kinderen en jongeren met kanker willen graag met hun leeftijdsgenoten op kamp. Maar tijdens de behandeling kunnen zij meestal niet mee met de klas of jeugdbeweging wegens een te groot infectiegevaar. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker al sinds 1989 jaarlijks een vakantiekamp voor hen. 

Het kamp is er voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar die in behandeling zijn voor kanker en tot één jaar na hun laatste behandeling. Een weekje spelen en genieten met leeftijdsgenoten, eens ongestoord praten met iemand die hetzelfde meemaakt, jezelf niet ànders hoeven te voelen ... Voor de kinderen en jongeren is het kamp een onvergetelijke ervaring.

Ook voor ouders kan het een welkome adempauze betekenen. Monitoren begeleiden de kinderen, verpleegkundigen en artsen waken erover dat inspuitingen, infusen enzovoort op kamp gewoon kunnen doorgaan.

Het kamp is gratis dankzij onder meer de opbrengst van De Pet op tegen Kanker. De inschrijvingen lopen via het kinderoncologisch centrum van het ziekenhuis waar het kind wordt behandeld. De medische teams van de ziekenhuizen beslissen welke kinderen er mee op kamp kunnen. Je vindt meer info op de website van het vakantiekamp.

Jong! (en ziek)

Stein De Sterck en Jeroen Boone gaan al jaren mee naar het vakantiekamp als monitor. In samenwerking met Kom op tegen Kanker schreven ze daarover het aangrijpende boek "Jong! (en ziek)". Daarin vertellen twaalf jonge kankerpatiënten hun verhaal. Ze praten over hun twijfels, grote en kleine dromen, angsten, pijn en onzekerheid.

Door deze verhalen te bundelen, willen de auteurs dat meer jongeren iets hebben aan het lotgenotencontact dat tijdens het vakantiekamp zo belangrijk is. Al is het leespubliek uiteraard veel ruimer dan alleen tieners. Dit boek laat niemand onberoerd.

Op school word ik soms uitgelachen omdat ik het enige kindje ben dat ziek is. Hier word ik niet uitgelachen omdat alle kinderen hetzelfde hebben meegemaakt.

Elien

ging mee op vakantiekamp

Vakaniekamp
Tags: Ontspannen