Vakantiekamp voor kinderen met kanker

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker.

Een weekje ravotten met leeftijdsgenoten, eens ongestoord praten met iemand die hetzelfde meemaakt, artsen en verpleegkundigen eens buiten de ziekenhuissfeer ontmoeten: voor de kinderen en jongeren is het kamp een onvergetelijke ervaring.

Ook voor de ouders kan het een welkome adempauze betekenen. Monitoren begeleiden de kinderen, verpleegkundigen en artsen waken erover dat inspuitingen, infusen enzovoort op kamp gewoon kunnen doorgaan.

De inschrijvingen lopen via het kinderoncologisch centrum van het ziekenhuis waar het kind wordt behandeld.

Je vindt meer info op de website van het vakantiekamp.

Jong! (en ziek)

Stein De Sterck en Jeroen Boone gaan al jaren mee naar het vakantiekamp als monitor. In samenwerking met Kom op tegen Kanker schreven ze daarover het aangrijpende boek "Jong! (en ziek)". Daarin vertellen twaalf jonge kankerpatiënten hun verhaal. Ze praten over hun twijfels, grote en kleine dromen, angsten, pijn en onzekerheid.

Door deze verhalen te bundelen, willen de auteurs dat meer jongeren iets hebben aan het lotgenotencontact dat tijdens het vakantiekamp zo belangrijk is. Al is het leespubliek uiteraard veel ruimer dan alleen tieners. Dit boek laat niemand onberoerd.

Ik tel nu al af naar het volgende kamp.

Jesse Tersago

werd behandeld voor leukemie

Jesse
Tags: Ontspannen