Buddywerking

De buddywerking van Kom op tegen Kanker koppelt een jongvolwassene met kanker aan een buddy. Die buddy is vertrouwd met kanker en alles wat erbij komt kijken.

Kanker heeft een serieuze impact op je dagelijks leven. Wat met studies, sollicitaties, werk, kinderwens …? Jongvolwassenen met kanker hebben vaak een heleboel vragen waar ze hun vrienden of familie niet altijd mee willen lastigvallen of waar die weinig van af weten. Daarom kunnen ze een beroep doen op een buddy, iemand die geregeld tijd voor hen vrijmaakt en tijdens of na de behandeling steun biedt. Dat kan zijn door te praten, contact te leggen met lotgenoten of samen leuke dingen te doen.

Kom op tegen Kanker zoekt altijd naar een goede match tussen de buddy en de jongvolwassene met kanker. Tinne-Rosa en haar buddy Heidi vertellen je er graag meer over:

Wil je een buddy? Contacteer

Zelf buddy worden

Als buddy bied je een jongere met kanker een luisterend oor en maak je verschillende, soms moeilijke onderwerpen bespreekbaar in een ontspannen sfeer. Je onderneemt bijvoorbeeld samen activiteiten of kiest veeleer voor een rustige babbel, afhankelijk van waar de jongere die je begeleidt nood aan heeft. Zo geef je een jongvolwassene met kanker een extra duwtje in de rug om tijdens of na de ziekte verder te gaan met het leven en om sociale contacten te onderhouden.

Ik weet: met iets kleins kan ik al veel betekenen.

Marion

Buddy van een jongere met kanker

Marion Welten, buddy