Plantjesweekend

329.560 azalea’s verkocht tijdens Plantjesweekend

Delen

Liefs 329.560 azalea’s vonden een warme thuis, tijdens het 28ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Goed voor een opbrengst van 2.636.480 euro! Het gure herfstweer en de energiecrisis hielden de kopers en verkopers duidelijk niet tegen. 

Na twee atypische corona-edities was er dit jaar géén online verkoop meer. En dus gingen duizenden enthousiaste vrijwilligers weer van deur tot deur en stonden ze op markten, aan winkels … om de azalea’s aan de man en vrouw te brengen. Bijna heel Vlaanderen ging afgelopen weekend de strijd aan tegen kanker: in amper 20 gemeenten werden géén plantjes verkocht, vorig jaar waren dat er nog 33. 

Plantjesweekend
Plantjesweekend

Marc Michils: 'De plantjesverkoop leek dit jaar geen gemakkelijke opdracht te worden door het slechte weer en de impact van de stijgende energieprijzen, maar die vrees bleek onterecht. Onze vrijwilligers waren meer dan ooit gebeten om hun plantjes te verkopen en gingen tot het uiterste. Ook de kopers lieten zich niet tegenhouden en kwamen massaal langs aan de azaleakraampjes. Een dikke dankjewel.'
De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.