Frank Deboosere

'Altijd weer een zalig gevoel'

Delen

Overal waar hij komt, slaat hij een babbeltje met de mensen en tovert hij een glimlach op menig gezicht. Die hartelijkheid gecombineerd met zijn grote hart voor de strijd tegen kanker maakt van Frank Deboosere - ook na zijn pensioen als VRT-weerman - de geknipte campagneleider voor Kom op tegen Kanker.

‘Vroeger werd ik door de klok geleefd. Nu ik met pensioen ben, bepaal ik zelf mijn agenda. Ik wimpel zo goed als alles af … behalve Kom op tegen Kanker. Ik heb gevraagd of ze me nog konden gebruiken nu ik niet meer op tv kom. Ze zeiden van wel. Ik blijf dus met veel plezier strijd leveren tegen kanker. Officieel als ‘campagneleider’, maar ik voel me gewoon een vrijwilliger – één van de vele. Tijdens de 1000 km was ik opnieuw onder de indruk van al die blije gezichten, helpende handen en ontroerende gesprekken. Vrijwilligers kennen dat wel: telkens wanneer je iets doet voor Kom op tegen Kanker, ga je met het zalige gevoel naar huis dat je een verschil hebt gemaakt. Dat gevoel ga ik dit jaar nog een paar keer beleven. Begin juli ga ik op bezoek bij het vakantiekamp voor kinderen met kanker in Pelt, eind oktober spring ik binnen op de vakantieweek voor jongeren met kanker in Zuienkerke. En ik hoop dat we recordcijfers halen tijdens het Plantjesweekend van 15 tot 17 september. De zon zal schijnen, beloofd. Is het niet aan de hemel, dan wel in de ogen van alle mensen die plantjes kopen of verkopen!’

Frank Deboosere

© Joost Joossen