Kristel Verbeke

'De gegraveerde boodschap is een eerbetoon aan mijn vader'

Delen

Kristel Verbeke is ambassadeur van het Kom op tegen Kanker-wandelpad. Ze roept iedereen op om net zoals zij een boodschap op een mijlpaal te laten graveren.

‘"Nooit zonder jou onderweg". Dat is de boodschap die ik heb laten graveren op de eerste Kom op tegen Kanker-mijlpaal. Het is een eerbetoon aan mijn vader, die ik twintig jaar geleden aan kanker ben verloren. Ik heb immers nog altijd het gevoel dat we samen  onderweg zijn. De mijlpaal zelf komt op het Kom op tegen Kanker-wandelpad in natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout, waar ik ambassadeur van ben. Het is een plek waar mensen even hun zinnen kunnen verzetten. Om terug te denken aan iemand van wie ze afscheid moesten nemen. Om tijd te maken voor een babbel die in het dagelijkse leven vaak moeilijk is. Of om gewoon even stil te zijn en te genieten van elkaars nabijheid. Ik denk dat we de kracht van de natuur nog vaak onderschatten. Even buiten zijn, in de frisse lucht, kan zoveel deugd doen. Zeker wanneer het even minder gaat. Langs het wandelpad komen dus grote houten palen te staan, die symbool staan voor de mijlpalen die Kom op tegen Kanker al realiseerde in de strijd tegen kanker. Iedereen kan net als ik een boodschap op zo’n paal laten graveren. Een boodschap van troost, dankbaarheid of moed. De mijlpalen zullen geleidelijk aan verweren. We zullen ze zien veranderen: een mooie reden om regelmatig terug te keren en zo de herinnering levend te houden.’

Wil jij ook een boodschap plaatsen? Voor 250 euro krijg je je gegraveerde boodschap op een mijlpaal langs het wandelpad en op een mooi plankje dat je thuis gestuurd krijgt. Je kunt je verhaal ook via onze website delen en je draagt bij aan de volgende mijlpaal in de strijd tegen kanker.

Kristel Verbeke

© Joost Joossen

Bordje wandelpad