Emma, verkoopt wafeltjes en azalea’s

Delen

‘Mathias is een beetje verliefd op mij en daarom heeft hij vorig jaar 8 plantjes gekocht van mij voor Kom op tegen Kanker! Heel wat mensen die ik ken hebben kanker gekregen. Zoals mijn lieve buurman Dirk, Rita van het restaurantje waar wij dikwijls eten en voor wie ik vaak tekeningen maak, de papa van Domino en ook in het lichaam van mijn oma zaten veel slechte beestjes.'

'Twee jaar geleden hoorde ik op de radio een dokter vertellen wat ze allemaal konden doen met de centjes van Kom op tegen Kanker. En toen had ik het idee om met mijn mama wafeltjes te gaan bakken om te verkopen. Vier maanden lang hebben we wafeltjes gebakken. Ik had zelfs een affiche op school gehangen en een foto op Facebook gezet!'

'Maar die wafeltjes maken was echt veel werk en daarom zijn we vorig jaar plantjes gaan verkopen. Da’s iets gemakkelijker en bracht nog veel meer centjes op. Meer dan 400 hebben we er verkocht! Ik had zelfs mijn eigen winkeltje gemaakt aan het zwembad. Veel mensen vonden het zo tof dat ik dat deed en ik kreeg ook veel knuffels van mensen die ik niet kende.’