Loeka Bossaert

'Het doet deugd om gewoon eens plezier te maken'

Delen

In 2014 werd bij de zus van Loeka Bossaert (13) chronische leukemie vastgesteld. Sindsdien is ook haar leven fel veranderd. Tijdens het brussenweekend kon ze alle zorgen even achter zich laten.

‘Toen Janne ziek werd, was zij 6 jaar en ik 7. Wij waren altijd samen, dus in het begin was het heel moeilijk. Na een tijdje geraakte ik wel gewend aan de situatie, en nu denk ik er niet zo veel meer over na. Maar ik mis het wel om dingen samen te doen met mijn zus. Door de neveneffecten van de behandeling zit ze nog steeds in een rolstoel en heeft ze veel medicatie en sondevoeding nodig. Heel wat extra werk dus. Dat maakt bijvoorbeeld ook uitstapjes met ons gezin een stuk moeilijker. Daarom is het leuk om eens op weekend te kunnen gaan en plezier te maken, zonder rekening te moeten houden met alle extra zorg. Op brussenweekend ontstaat er een band tussen de deelnemers, omdat iedereen een beetje hetzelfde heeft meegemaakt. Soms praten we over onze broer of zus, maar meestal gaat het daar niet over. Het is gewoon een heel fijn weekend met activiteiten die je op andere kampen niet doet. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld gaan curlen en in het bos  gaan lasershooten. En heb je toch eens nood aan een babbel, dan weet je dat je altijd terechtkunt bij de supertoffe monitoren.’

Brussen hebben een broer of zus met kanker. Omdat ze vaak in de schaduw staan, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen een brussendag (6-12 jaar) en een brussenweekend (12-18 jaar). Ontdek meer over onze brussenwerking.

Loeka Bossaert

© Joost Joossen