Imke Courtois

'Ik kijk nu al uit naar die speciale sfeer'

Delen

Op 9 september 2023 rijdt ze mee 'De Col op' van Les Saisies in Frankrijk. Tot dan probeert meter Imke Courtois zoveel mogelijk fietsfanaten warm te maken om haar te vergezellen.

‘Mijn meterschap voor de 1000 km was mijn eerste kennismaking met wielrennen én met Kom op tegen Kanker. Het werd een dubbele meevaller: de organisatie was super en het fietsen een fijne ervaring. Als meter van De Col op beklim ik op 9 september 2023 natuurlijk mee Les Saisies. Mijn klimervaring beperkt zich tot een paar bergjes op Mallorca, maar vanaf het voorjaar wil ik beginnen te trainen, met de schema’s van Kom op tegen Kanker. Van het klimmen zelf ben ik niet bang. Ik weeg niet veel en kan wel wat kracht op de pedalen zetten. Ik ga er ook niet als een gek in vliegen. De inspanning strategisch indelen, dat wordt de boodschap. In het dalen ben ik wel geen held – bergaf vlamt iedereen me voorbij, omdat ik constant in de remmen ga.(lacht) Ik kijk altijd uit naar de speciale sfeer van zo’n evenement. Als je de deelnemers bezig hoort over hun ervaring met kanker of de ziekte van iemand die ze graag zien, besef je hoe snel het kan omslaan in het leven. Ze putten kracht uit die verhalen, dat voel je. Het geeft hun echt de drive om iets te betekenen voor lotgenoten.’

Imke Courtois
Imke Courtois
Imke Courtois

© Ruben Boidin

Thema's: Fundraising