Plantjesweekend 2020 - Jarno

'Ik vind het fijn om echt iets te kunnen betekenen voor anderen'

Delen

Toen Jarno (16) de oproep zag om weer mee te doen met het Plantjesweekend, heeft hij geen seconde getwijfeld. Zijn plantjesteam registreerde als eerste. 

Jarno: 'Ik zet me al jaren in als vrijwilliger voor verschillende goede doelen. Dat heb ik van mijn mama. Die is heel sociaal en bracht me tijdens m'n opvoeding het belang van vrijwilligerswerk bij. Ik ben haar daar dankbaar voor. Het gevoel dat je mensen kan helpen, dat je echt iets voor hen kan betekenen, doet me zo'n deugd. Eerst ben ik begonnen in het rusthuis van mijn opa. Daar hield ik de bar in de cafetaria open met mijn mama. Daarna heb ik m'n klasgenoten aangespoord om ons samen in te zetten voor Rode Neuzendag. Toen hebben we honderden wafels gebakken en verkocht. Sinds enkele jaren wilde ik iets doen voor de strijd tegen kanker. M'n tante is eraan gestorven in 2012. Recent verloor ook mijn mama een collega aan de ziekte … Dat is mijn drijfveer om ook dit jaar mee plantjes te verkopen. Kanker maakt nog te veel slachtoffers. Iedereen kent wel iemand die erdoor is getroffen.'

'Soms kan het lijken alsof er weinig solidariteit is. Tijdens het Plantjesweekend ben ik altijd blij verrast dat solidariteit wel degelijk bestaat.'

Jarno

vrijwilliger Plantjesweekend

'Ik vorm een plantjesteam samen met mijn mama en buurmeisje. Daarnaast kunnen we rekenen op nog twee vrijwilligers die bijspringen als het nodig is. We doen nu voor de vierde keer mee. De eerste twee jaren verkochten we aan een supermarkt in de buurt, maar vorig jaar zijn we verhuisd naar de markt. Dat was zo'n succes! De 340 plantjes vlogen de deur uit. Daarom zullen we er dit jaar weer staan met 500 plantjes. De plantjes die ik na het weekend nog zou over hebben, verkoop ik aan de leerkrachten op onze school.'

Registreer je als vrijwilliger

Word net als Jarno vrijwilliger voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Je kiest zelf waar en hoe lang je plantjes verkoopt. Eén ding is zeker: je zult er een ontzettend goed gevoel aan overhouden! Het Plantjesweekend vindt dit jaar plaats op 18, 19 en 20 september.

Jarno Plantjesweekend
Plantjesweekend 2020 - Jarno
Plantjesweekend 2020 - Jarno