Dimitri Van den Heuvel

'Ik was genezen, maar niet voor de bank'

Delen

Sinds 1 februari 2020 geldt voor schuldsaldoverzekeringen het recht om vergeten te worden. Wie tien jaar geleden succesvol werd behandeld voor kanker, mag daarvoor niet langer worden geweigerd. Ook bijpremies zijn uit den boze. Voor Dimitri Van den Heuvel is dat een pak van zijn hart.

‘Twee jaar geleden kocht ik samen met mijn vrouw een alleenstaand huis: een droom die in vervulling ging. Helaas was er ook een domper op de feestvreugde. De bank waar onze lening liep, wou mij geen schuldsaldoverzekering toekennen. Ook bij andere verzekeraars kreeg ik nul op het rekest. De reden? Negen jaar eerder was ik behandeld voor chronische leukemie. Met succes, maar daar had niemand oren naar. Vorig jaar kreeg ik toch een verzekering bij een makelaar om de hoek. Op de medische vragenlijst moest ik aangeven of ik de voorbije tien jaar in behandeling was geweest. Ik heb toen naar waarheid ‘neen’ geantwoord. Enkele dagen later was mijn verzekering in orde. Een pak van mijn hart. Ik woonde intussen al een jaar onverzekerd in ons nieuwe huis. Dat was uiteraard niet ideaal. Het is goed dat er nu een wettelijke regeling is, zodat ex-patiënten zich niet langer in allerlei bochten moeten wringen voor een verzekering. Kanker is geen keuze, maar brute pech. Daar mag je financieel niet de dupe van zijn.’

Hoe ijveren we voor nog toegankelijkere verzekeringen voor (ex-)kankerpatiënten?

Kom op tegen Kanker stelt voor om de termijn van tien jaar verder in te korten en het recht om vergeten te worden uit te breiden naar andere verzekeringen. Lees al onze aanbevelingen.

Dimitri Van den Heuvel

© Joost Joossen

Thema's: Verzekeringen