Dana Winner

'Ik wist niet wat te verwachten'

Delen

Op 21 oktober, de 22ste Dag tegen Kanker, verrast Dana Winner kankerpatiënten in het ziekenhuis met een bezoekje.

‘Ik ga al enkele jaren naar het ziekenhuis op de Dag tegen Kanker, om patiënten een hart onder de riem te steken. De allereerste keer ben ik met knikkende knieën  binnengegaan, omdat ik een echte gevoelsmens ben en niet wist wat ik kon verwachten. Ik ben uiteindelijk veel langer gebleven dan oorspronkelijk gepland was, en weer buitengegaan met het idee: “Wat voor sterke mensen zijn dat allemaal!” Het is heel belangrijk om de ziekte niet uit de weg te gaan. Kanker bestaat en veel families worden ermee geconfronteerd. Met sommige patiënten heb ik daar diepe gesprekken over. Ik hoor vaak dat zij hun partners en kinderen erdoorheen moeten sleuren, in plaats van omgekeerd. Geconfronteerd met kanker kunnen mensen heel sterk zijn. Dat merk ik ook tijdens mijn bezoeken. Ik ontmoette eens twee vriendinnen, van wie de ene zei: “Ik kom eerst mijn chemo halen en daarna gaan we samen een koffie drinken.” Fantastisch als je er zo mee kunt omgaan! Er is ook nog een leven na kanker en daar staan we soms te weinig bij stil. Ik hecht veel waarde aan mijn meterschap bij Kom op tegen Kanker. Zolang er kankeronderzoek gedaan kan worden, moeten we daarop blijven inzetten.’

  • Steek kankerpatiënten ook een hart onder de riem tijdens de Dag tegen Kanker.
Dana Winner

© Paul Van Rooy

Thema's: Dag tegen Kanker