Kom op tegen Kanker is charity partner van de Ensortentoonstelling in Bozar

Delen

Kom op tegen Kanker is de charity partner van 'James Ensor. Maestro', de tentoonstelling over Ensor die van 29 februari tot 23 juni plaatsvindt in Bozar Brussel in het kader van het Ensorjaar 2024. Een deel van de ticketopbrengsten gaat naar Kom op tegen Kanker. Iedereen die een ticket koopt, helpt zo een beetje mee aan de strijd tegen kanker. 

De helende kracht van kunst

Voor heel wat mensen draagt kunst bij tot hun welbevinden. In de moeilijkste momenten kan het troost bieden. Kunst kan ook helend werken: muziek, een schilderij, dans, literatuur. Het verandert ons perspectief op de wereld. Het helpt mensen ook op moeilijke momenten of in tijden van ziekte terug innerlijke kracht te laten vinden. Zo zorgt kunst voor meer levenskwaliteit, in het bijzonder voor patiënten en hun omgeving. Kom op tegen Kanker is daarom zeer trots om de charity partner te zijn van dit evenement.

Kom op tegen Kanker verbindt mensen op vele manieren. Om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten, mobiliseren we zoveel mogelijk mensen om zich in te zetten: als zorgvrijwilliger in ziekenhuizen, als actievoerder bij sportieve events, als donateur om biomedisch onderzoek te steunen ... maar ook als cultuurliefhebber kun je vandaag je steentje bijdragen!

'James Ensor. Maestro'

Bozar brengt in het Ensorjaar 2024 hulde aan de kunstenaar met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. De tentoonstelling 'James Ensor. Maestro' is een gezamenlijk initiatief van Bozar en Kom op tegen Kanker. Bozar schenkt een deel van de ticketopbrengst aan Kom op tegen Kanker. Zo geven we samen de strijd tegen kanker een duwtje in de rug.

James Ensor. Maestro

Alle cultuuracties

Zin in meer cultuur? Ontdek alle activiteiten die partners in het Ensorjaar 2024 organiseren ten voordele van Kom op tegen kanker.

Beeld bovenaan: © James Ensor Pierrot and skeletons, 1905 KBC Bank NV, Brussels